Åk på tropiskt familjeäventyr – i ÖrebroÄr du trött på kylan och mörkret och dagdrömmer om att resa iväg på en badsemester med familjen? På Lost City i Örebro finns allt du behöver för en exotisk djungelresa; turkost vatten, grönskande växtlighet – och massor av spännande attraktioner. Du som vill kan dessutom boka övernattning på intilliggande Gustavsvik Camping, med entré till det tropiska äventyrsbadet inkluderad.

Dagarna här uppe i Norden blir långsamt ljusare – men just nu kan vädret inte kallas något annat än trist. Kylan biter i kinderna, himlen hänger gråmulet tung över hela landet och känslan av ett tropiskt paradis känns väldigt långt borta. Men det ligger faktiskt närmare än du tror – närmare bestämt i Örebro! Följ med till Gustavsvik och äventyrsbadet Lost City och bada bland forsande vattenfall, vågor och turkosa laguner i djungeln.
Vill du ta med familjen in i djungeln? Läs mer här

”Ett äventyr för hela familjen”
Lost city är ett tropiskt äventyrsbad, beläget 10 minuters promenad från centrala Örebro. Här träder du in i en annan värld som garanterat blir ett oförglömligt äventyr för hela familjen. Den djupa djungeln är fylld av hemliga skatter och brusande forsar; här finns bland annat en stor pool med vågmaskin och flera vattenrutschkanor. När du kliver ut ur omklädningsrummet möts du av varm, fuktig luft och fågelkvitter – precis som i tropikerna.
– Lost City är ett riktigt paradis för barnfamiljer och här finns garanterat något för alla i familjen. Vi har sex olika vattenrutschkanor – däribland Sveriges längsta vattenrutschkana Treasure Hunter, anordnar spännande skattjakter och djungelexpeditioner, och under lov och större helger öppnar vi en äventyrsklubb med aktiviteter för barn i alla åldrar, säger Ylva Axell, vd på Gustavsvik Resorts.

Se äventyrsbadets alla attraktioner här

Hungriga äventyrare kan fylla på med energi i badets restaurang, som bjuder på allt från djungelpannkakor till chicken nuggets. Har hela familjen förvandlats till russin? Gå in i den torra lekhörnan som finns för de som känner att de har badat klart.

Lek av er i Hurricane och Anaconda
När du är här får du inte missa Lost Citys senaste tillskott; attraktionerna Hurricane och Anaconda.
– Hurricane är verkligen något annorlunda mot resten av våra attraktioner. Du står högt upp över trädtopparna när vinden plötsligt tar tag i dig och du får hålla dig kvar så länge som möjligt, innan du faller ner i djupet, säger Ylva Axell.

Om ni inte får nog av äventyren och bestämmer er för att stanna över natten, finns femstjärniga Gustavsvik Camping i anslutning till äventyrsbadet. Campingen har flera olika Bo & bada-paket att välja mellan. Här bor du bekvämt i en stugby eller på någon av de totalt 675 campingplatserna. Sommartid har campingens egen restaurang öppet där du kan njuta av god mat och dryck.

– Förutom stugbyn och campingen samarbetar vi med flera välkända hotell i Örebro. När man har badat och lekt hela dagen kan det vara riktigt skönt att få checka in och pusta ut över natten för de gäster som har rest lite längre. Vem vet, dagen därpå kanske man är sugen på ännu ett äventyr, avslutar Ylva.