Årets Super Food kan rädda dig som har IBS

Irritable Bowel Syndrome, IBS, är en av världens vanligaste sjukdomar.
Uppskattningsvis lider en miljon svenskar av återkommande besvär med magont som kan kopplas till diagnosen – men kostfibret Sunwic kan hjälpa dig.
 – Det har stöd av forskningsresultat och är bra för egenvård, säger forskaren Peter Bomgren.

IBS är en kronisk mag- och tarmsjukdom. Symtomen du får är varierande men ter sig oftast som obehaglig smärta och knip i magen, en känsla av uppblåsthet samt oregelbundna toalettvanor där du kan vara både lös och hård i magen. Man vet inte säkert orsaken till varför människor drabbas av IBS. En anledning kan vara att du har fått en maginfektion av bakterier från dålig mat, som i sin tur orsakar IBS som en följdsjukdom.
Har du problem med magen? Så här kan du få hjälp

”Årets Superfood 2017”
Sunwic grundades 2009 av forskaren Peter Bomgren, som själv tidigare led av magproblem i 30 år, och hans son. Sunwic tar fram en effektiv och naturlig kostbehandling för IBS, känslig tarm, trög mage och förstoppning. 

Deras IBS-lindrande drickpulver utnämndes till årets Super Food 2017 i Finland, då produkten är pålitlig, har stöd av forskningsresultat samt är bra för egenvård. Den bidrar till en nyttig tarmflora och är särskilt bra för att lyckas få en fungerande mage.
– Det unika kostfibret stimulerar kroppens egna mjölksyrebakterier till att föröka sig, till skillnad från kli, bulkmedel, fiberpulver och granulat som sällan påverkar bakterierna i tarmen, säger Peter Bomgren.

Han uppmanar alla som har IBS-symtom att bli utredda och få en diagnos för att få den rätta hjälpen.
– Det ger dig möjlighet att kunna anpassa kosten efter din egen kropp, vilket kan få dig att må bättre.
Vill du veta mer om Sunwic? Klicka här

5 tips för att må bättre

Du kan behandla dina IBS-symtom och förbättra din tarmflora med hjälp av medicin, terapier för mental hälsa, och kanske viktigast av allt – genom förändring av din kost och dina matvanor. 
Här är några enkla tips på vad du kan göra:

• Ät regelbundet; tre huvudmål och tre mellanmål per dag.

• Ät lagom: Ta inte för mycket eller för lite när du väl äter. Tugga maten noggrant.

• Skär ner på kost som är fet eller kryddstark, lök, kål och bönor. 

• Undvik kolsyrade drycker, alkohol, kaffe och de med sötningsmedel som slutar på -ol.

• Tillför lösliga fibrer till din kost, så som de Sunwics drickpulver innehåller.

   

Effektiv & naturlig tarm­näring för dig med olika magbesvär så som IBS, känslig tarm, lös mage, diarré, trög mage, för­stoppning, uppblåst mage med mera

Läs mer om Sunwic här