Experten: ”Därför ska du gå till tandläkaren”Trots att tandhälsan i Sverige i dag är bättre än någonsin finns det orosmoln på tandläkarhimlen, ofta i form av karies, tandköttsinflammationer och tandlossningar.
Ulenius Tandvårdsklinik hjälper dig att bibehålla en god mun- och tandhälsa.
– Våra patienter blir friskare – det är vår ambition och målsättning, säger Klas Ulenius, tandläkare på Ulenius Tandvårdsklinik.

Ulenius Tandvårdsklinik i centrala Borås är en del av Praktikertjänst. På kliniken arbetar två tandläkare, två tandsköterskor och en tandhygienist.
– Tillsammans vill vi ge våra patienter en god mun- och tandhälsa och förebygga sjukdomar. Det gör vi genom rehabiliterande och förebyggande tandvård, säger Klas Ulenius, tandläkare på Ulenius Tandvårdsklinik.
När var du senast hos tandläkaren? Här kan du se vad Ulenius Tandvårdsklinik kan hjälpa dig med

 
Ulenius Tandvårdsklinik vill att du som patient ska ska känna dig trygg hos dem och de tar sina patienters mun- och tandhälsa väldigt seriöst. Klas har under 40 års tid arbetat inom både den privata och offentliga tandvårdssektorn.
– Jag tycker att jobbet är en spännande kombination av att få möta människor, jobba med händerna och tänka och planera.

Att arbeta förebyggande med en god tand- och munhygien är viktigt för att hålla munsjukdomar som karies, tandköttsinflammationer och tandlossningar borta. Lyckas du med det kan du få behålla dina tänder och din tuggfunktion som gör att du kan ta upp näringsämnen från den kost du äter.

”Behöver inte ha ett problem”
Det absolut viktigaste du som patient kan göra är att regelbundet besöka en tandläkare, även om du inte upplever att du har problem.
– Vi kan se saker du inte själv är medveten om och kan utefter det ge tips och råd. Tipsen som brukar vara återkommande är att varje dag noggrant borsta tänderna, att använda fluor i någon form, göra rent mellan tänderna, tänka på vad du äter och undvika småätande.
Klicka här för att boka din tid

Välkommen till Ulenius Tandvårdsklinik

Vår målsättning är att ge Dig som patient trygghet och högsta kvalitet i just den vård Du behöver. Dina önskemål och Din trivsel är viktig för oss. Vi är till för Dig och Dina behov och vi tror att en god tandhälsa kan bidra till en bättre livskvalitet för Dig.

Torgatan 19
50334 Borås
Tel 033-204380