Motverka förkylning – med nässköljning

Rhino Horn är näskannan som kan hjälpa dig med förkylningar och bihåleproblem – du sköljer helt enkelt igenom näsan med kroppstempererat saltvatten. Det öppnar upp i luftvägar och bihålor. 
– Det är en enkel och effektiv teknik, säger Leela Grethe Hansen, VD för Göteborgs Yoga Centrum.

Kyligare väder och mycket folk i rörelse kan göra dig förkyld och i oturliga fall leda till en bihåleinflammation. Olika sprayer är för många det självklara valet för att lindra symptomen – men det finns anledning att se sig omkring efter andra alternativ.

Gammal folkkunskap visar att saltvatten genom näsan kan vara ett bättre och naturligare alternativ – ett exempel är den smarta produkten Rhino Horn.

– Det är en ergonomisk näskanna med en pip, som passar perfekt i näsan. Du häller saltvatten i kannan och sedan sköljer du igenom näsan. Saltvattnet gör att slem och bakterier i näsan försvinner och dina luftvägar öppnas upp. Nässköljning kan även användas i förebyggande syfte, säger Leela Grethe Hansen Göteborgs Yoga Centrum, som erbjuder välbeprövat yogamaterial och produkter för din hälsa.

Här kan du se hur du sköljer näsan med näskannan

”Inga biverkningar”
I våra näsor finns det flimmerhår som fungerar som en skyddsfunktion mot bakterier. När du drabbas av en förkylning eller bihåleinflammation täpps flimmerhåren till av slem och dess skyddsfunktion försvinner. När du sköljer bort slem och bakterier från näsan, kan flimmerhåren fungera optimalt igen.
– Näskannan Rhino Horn har inga biverkningar eftersom du endast använder salt och vatten. Lika naturligt som tårar, inga konstigheter. Till och med Astma- och Allergiförbundet har rekommenderat metoden: de säger att de inte vanligtvis uttalar sig om alternativa behandlingar men rekommenderar att skölja näsan med saltvatten i pollentider för att kunna andas lättare.

Kan användas av hela familjen
Rhino Horn är enkel att använda – för äldre såväl som yngre. Rhino Horn finns i vuxenstorlek samt en mindre kanna för barn mellan 4 och 12 år. Den väger endast 30 gram och är smidig att ha i handen både för små barnhänder och för äldre med artros i fingrar eller händer.
– En gång per dag fyller du kannan med kroppstempererat vatten, därefter häller du i salt och sen är du redo för din nässköljning. Då tar du kannans pip och häller in saltvattnet i din ena näsborre och vattnet kommer därefter ut genom din andra näsborre. Efter användning häller du det sista vattnet ur kannan och låter den lufttorka. Men du kan också diska den för hand eller i maskin. Det är en enkel teknik, säger Leela.

Du behöver inte bara använda näskannan Rhino Horn vid förkylningar och bihåleinflammationer – den passar även för att lindra din pollen- och dammallergi och används vid behandling av olika sjukdomar samt efter näsoperationer på sjukhus.
– Våra kunder är väldigt nöjda. Många drabbas mer sällan av förkylningar och deras bihåleproblem försvinner. Om de har pollen- och dammallergi lindras den ofta. Ett stort sjukhus i Frankrike använder kannan för barn med cystisk fibros och andra andningssjukdomar med stor framgång.
Beställ ditt Rhino Horn här

Rhino Horn hjälper vid förkylning och för dem som vistas i dammig och smutsig miljö. Dämpar även svullna slemhinnor i samband med graviditet.

Läs mer här