Beckasins tyngdtäcke – ett tryggt val för dig som vill sova gott

Med forskning och medicinsk erfarenhet som bakgrund är Beckasin den första aktören i Sverige som kombinerar vetenskapen kring tyngdtäckets effekt med högkvalitativa och naturliga material.

Grundaren till Beckasin är medicinsk terapeut och heter Mattias Johansson. Han har lång yrkeserfarenhet men även erfarenhet av högkvalitativa textilier efter många års arbete med försäljning av sängkläder till 5-stjärniga lyxhotell.

– I mitt jobb träffade jag många patienter som hade problem med oro, stress och sömnrubbningar. Där föddes tanken att kombinera vår erfarenhet av högkvalitativa textilier med vetenskapen bakom tyngdtäckets hälsoeffekter. Vi tog fram ett tyngdtäcke och lät mina patienter prova. Feedbacken kom snabbt, de älskade det. Det blev starten och idag säljer vi tyngdtäcken till hela Norden, säger Mattias.

Nyckeln till en god natts sömn
När man sover och kroppen vilar aktiveras det parasympatiska nervsystemet som påverkar en mängd viktiga kroppsfunktioner. Effekten är bland annat att stresshormon och blodtryck sjunker medan "må-bra"-hormonet oxytocin ökar. Dessutom förbättras kroppens läkningsprocess och matspjälkning. Ett tyngdtäcke gör att man finner ro att slappna av, somnar lättare och sover bättre.  Det fungerar lite som en nyckel till att nå det parasympatiska nervsystemet.

– Tyngdtäcken är för vuxna, barn och bebisar, för alla som har ett behov av bättre sömn. Många småbarnsföräldrar har fått stor hjälp av våra täcken när deras barn har svårt att sova på nätterna. Det har indirekt bidragit till bättre sömnkvalitet åt hela familjen, berättar Mattias.

Hypoallergen, naturlig och certifierad produkt
Som i alla branscher förekommer det tyvärr oseriösa aktörer som säljer tyngdtäcken med tvivelaktigt innehåll som ibland kan vara direkt hälsoskadligt. Vissa produkter kan till och med innehålla spår av radon, kemikalier och otillåtna plaster.

– Ett tyngdtäcke är en investering som ska hålla länge och som ska förbättra livskvaliteten för användaren. Alla är unika och har olika behov, därför är det viktigt för oss att hjälpa kunderna att hitta rätt, att stå för kvalitet och naturliga material, säger Mattias. 

Beckasins tyngdtäcke har fack fyllda med hypoallergena, gift- och luktfria kristalliserade sandpellets (ej silikon) som gör att täcket formas tätt intill kroppen för en behaglig, omslutande känsla. Det är tillverkat av naturmaterial och är certifierat med Oeko-Tex®

– Många av våra kunder upplever vårt täcke behagligare än traditionella tyngdtäcken. De är trygga och känns som en varm kram, tillägger Mattias.

För vem är ett tyngdtäcke bra?
Ett tyngdtäcke har till exempel visat sig vara en effektiv hjälp för personer med:

 • Sömnsvårigheter
 • Stress
 • Ångest/oro
 • Psykisk ohälsa
 • ADHD
 • Demens
 • Aspergers syndrom
 • Autism
 • Neurologiska sjukdomar
 • OCD
 • Ätstörningar

Vad ska man tänka på när man väljer tyngdtäcke?
När man väljer tyngdtäcke ska man se till vad man har för behov i första hand. Inte hur mycket man väger. Det tar ett par dagar att vänja sig och känna efter så att allt känns bra. För att man ska få möjlighet att testa täcket erbjuder vi 14 dagars full retur- och bytesrätt, förklarar Mattias.

Till alla Beckasins tyngdtäcken följer det med ett skyddande fodral i bomullssatin (finns även i Bambu) som enkelt går att ta av och tvätta i maskin. Om man vill kunna tvätta innertäcket i vanlig tvättmaskin kan man välja ett delbart täcke. Det innebär helt enkelt att täcket går att dela på två så att det inte blir för tungt för tvättmaskinen.

Beckasin jobbar med egna designers och har inga mellanhänder vilket garanterar produkter i prisvärd lyx, av högsta kvalitet.För oss är just ditt behov och önskan det som avgör och vi hjälper dig gärna att hitt rätt i vårt sortiment av tyngdtäcken, sängkläder och kroppskuddar.

Tyngdtäcket är liksom våra bäddtextilier Oeko-Tex® märkta vilket betyder att produkterna blivit certifierade av det internationella kontrollorganet OEKO-TEX Association. Märkningen innebär att textilerna har genomgått noggranna tester, och är garanterat fria från tillsatser som kan vara farliga för hud och hälsa. De är även kvalitetssäkrade genom CE-certifiering med klassificering 93/42/EEC Medicinteknisk produkt (MDD), vilket garanterar bästa möjliga kvalitet.

Kontakta gärna oss för mer information och rådgivning
Tel produktansvarig: 070-360 97 40
e-post: order@beckasin.se
www.beckasin.se


Mattias Johansson, Produktansvarig