Breda fönsterdörrar med unik konstruktion

Nu lanserar Westcoast Windows ännu bredare fönsterdörrar. Så nu kan du verkligen släppa in ljuset och naturen i ditt vardagsrum, kök, sovrum eller var du nu önskar större fönsterytor. De nya fönsterdörrarna är upp till 1 100 mm breda som enkeldörr och 2 100 mm som pardörr. Dessutom har företaget lagt till en funktion som avsevärt förenklar montaget och reducerar risken för så kallade hängande dörrar. Westcoast Windows har givetvis även andra standardmått i sortimentet. Och vill du ha ett specialmått kostar det inget extra, oavsett om du väljer fönster, altandörrar och skjutdörrar.

Westcoast Windows fönsterdörrar bygger på samma unika konstruktion som deras fönster: En yttre del av elegant aluminium, som står emot tuffa väderförhållanden och en inre del av trä, som ger en varm inbjudande känsla. OBS! Ej att förväxla med så kallade ”alu-beklädda” träfönster som nästan alla andra fönstertillverkare erbjuder.

I princip byggs två fönster i fabriken som ligger i Trollhättan, ett i aluminium och ett i trä, som sedan sätts ihop till en enhet. Grundprincipen har varit densamma genom åren och tekniken är välbeprövad. Tack vare den unika konstruktionen så är dessa fönster extremt täta och ger en lång livslängd. Det innebär att du sannolikt inte behöver byta fönster mer under din livstid. Nya underhållsfria aluminiumfönster från Westcoast Windows är en bra investering och kommer att betala sig självt, dels tack vare livslängden, dels för att du sparar energi och underhållsarbete på dem.

Westcoast Windows fönster och fönsterdörrar finns i tre olika modeller; Classic, Antik och Design. Med våra tre modeller är det enkelt att skapa ett hus med precis rätt uttryck. Classic är klassiska svenska fönster och företages mest populära serie. Antik har ett traditionellt utseende och antik profilering på båge och karm. Sist men inte minst har modellen Design eleganta linjer som passar utmärkt till hus i modern arkitektur.

För dig som är tekniskt intresserad kan vi berätta att aluminiumdelen och trädelen förenas genom butylmassa och spikförband och bildar en unik konstruktion med maximal diffusionstäthet och formstabilitet. Detta förhindrar fukt från att tränga in i fönsterkonstruktionen.

Trädelen tillverkas furu av högsta kvalitet vilket gör att ingen rötskyddsbehandling av träet behövs. Furuträet är kvistfritt rakt igenom och ger en insida som håller sig snygg över tid utan gula kvistgenomslag.

Aluminiumkonstruktionen har dräneringshål som effektivt leder bort ansamlad fukt ut på fönsterblecket och eliminerar risken för rötangrepp. Aluminiumprofilen har också ett utvändigt spår runt om för infästning av bleck och plåtar. Det förenklar en tät anslutning mot väggkonstruktionen.

Din närmaste återförsäljare av Westcoast Windows hittar du på https://www.westcoastwindows.se/aterforsaljare. Lycka till med ditt fönsterprojekt!

Westcoact Windows fönster uppfyller kraven enligt Sunda Hus.
Fönstren tillverkas i energisnåla material som kan återvinnas eller förbrännas på ett bra sätt. De behöver inte impregneras då de är konstruerade av fura med hög täthet.
Ytorna är målade med vattenbaserad färg.
Fönster och fönsterdörrar är testade och tillverkade enligt SP's P-märkningssystem. Detta innebär hög kvalitetskontroll i produktionen och på slutprodukten.
Alla fönster leveras med tio års garant.

Läs mer här.