Bus eller godis – här är de tre bästa halloweenrecepten

Nu närmar sig årets mest skräckinjagande högtid: Halloween.
Slipp buset genom att bjuda barnen på något extra gott.
Här är halloweenfirandets tre absolut smaskigaste marshmallowrecept.

Det ringer på dörren, du öppnar och möts av zombies, spöken och häxor. Nej, det är ingen apokalyps – det är bara halloween. Se till att pynta trädgården med spindelväv och baka det godaste årstiden kan erbjuda. Så här gör du spökmuffins, häxkvastar och otäcka leenden – alla med Rocky Mountain Original Marshmallows.

 

1) Spökmuffins
(24 stycken, ca 30 min)

Ingredienser:
3, 1/2 msk chokladpuddingspulver
1, 3/4 dl mjölk
3,4 dl vispgrädde
24 chokladmuffins
15 krossade chokladkakor
24 Rocky Mountain Original Mega Marshmallows
24 tandpetare
Chokladsås på tub.

Så här gör du:
Häll ner chokladpuddingspulvret och mjölken i en stor skål och blanda tills chokladpuddingen har tjocknat.
Rör ner 1 dl vispad grädde innan du försluter skålen med plastfolie och ställer i kylen i en timme.

Ta en vass kniv eller urkärnare och gör ett hål i mitten av varje muffins. Spara biten till senare.
Spritsa ner chokladpuddingen i hålet i varje muffins och sätt sedan tillbaka biten du just tog bort.

Använd resten av vispgrädden till att garnera dina muffins. Strö smulorna från chokladkakorna på grädden och sätt fast dina ”spöken”, Rocky Mountain Original Mega Marshmallows, med tandpetare. Måla på spöklika utseenden med chokladsåsen.

Ställ dina spökmuffins i kylen så de hinner svalna innan barnen kommer och ringer på.

 

2) Halloweenkvastar
(12 stycken, ca 20 minuter)

Ingredienser:
12 stycken Rocky Mountain Original Mega Marshmallows
1 påse färgglatt strössel

Så här gör du:
Ställ fram en plåt och lägg på bakplåtspapper.
Smält strösslet i mikro eller ugn.
Ta en marshmallow och doppa den försiktigt i det smälta strösslet. Använd en sked vid behov. Upprepa proceduren med resten av dina marshmallows och ställ dem på bakplåtspappret. Sätt i en liten kvist eller tandpetare som kvastskaft och låt svalna innan servering.

 

3) Otäcka äppelleenden
(6 stycken, 15 minuter)

Ingredienser:
2 röda äpplen
4 msk jordnötssmör
1 pkt Rocky Mountain Original Mini Marshmallows

Så här gör du:
Skär upp dina äpplen i fjärdedelar och ta bort kärnhuset.
Ta upp en av fjärdedelarna och dela den i ytterligare fyra delar, på längden.
Bred på jordnötssmör på varje äppelskiva och lägg på åtta stycken Rocky Mountain Original Mini Marshmallows som tänder på en av bitarna. Avsluta med en äppelskiva på toppen, som ”överläpp”, innan du serverar.

Presenteras av Candit

9951-300x300 9911-300x300 9901-300x300 9111-300x300 9101-300x300 9100-300x300 9050-300x300