Checklista: Gör det här inför motorcykelsemesternSka du åka iväg på en efterlängtad motorcykelresa i sommar?
Då är det jätteviktigt att du har servat din hoj så att din semester blir så säker och härlig som möjligt.
Här ger Daniel Kalyun, VD på Autolane, sina bästa tips på vad du ska tänka på innan du ger dig iväg på vägarna.

Det blir allt mer populärt att åka på motorcykelsemester eftersom motorcykeln är ett perfekt färdmedel när man vill uppleva den härliga naturen – samtidigt som man tar sig fram till sin destination. Många tänker dock inte på att det krävs ett extra säkerhetstänk när man reser på två hjul och att det finns en del saker man måste se till att göra innan man åker ut på en motorcykeltur.

Autolane i Kungälv är en bil- och MC-fullserviceanläggning där både bilar och motorcyklar säljs sida vid sida. Här har du också möjligheten att byta bil mot MC eller tvärtom i en och samma affär – vilket är ganska unikt i Sverige. Hos Autolane lämnar du din hoj till kunniga mekaniker med många års erfarenhet. Att de anställda dessutom själva är aktiva inom MC-bankörning innebär att de har ett extra högt säkerhetstänk.
– När du bromsar ner ifrån 300 måste du vara 100 procent säker på att allt är rätt fastskruvat, att bromsarna tar och att däcken inte är för slitna, säger Daniel Kalyun, VD på Autolane som själv kör aktivt. 

Daniel berättar vidare att deras genuina motorintresse gör Autolane till en levande motormiljö. De bjuder gärna med kunder när de skall ut och köra, oavsett om det är på bana eller på en gemensam roadtrip i närmiljön. Att de vill ge sina kunder ett mervärde utöver köpet gör Autolane unik i sitt slag.
– Vår toppmoderna verkstad har också kapacitet för alla typer av MC-arbeten så oavsett vilket märke din hoj är av kan du komma förbi oss.
Ska du uppgradera din bil eller motorcykel? Gör så här 

Här ger han sina bästa tips på vad du ska tänka på innan du ger dig iväg på vägarna i sommar.

 • Kolla däcken och bromsarna
  ”Bara för att däcken ser bra ut betyder det inte att dem är det. Gummit kan vara torrt, gammalt och slitet och då ökar bromssträckan markant – vilket kan bli förrädiskt när sommarregnet täcker våra vägar. Är bromsarna dessutom slitna kan man räkna med att man inte hinner bromsa i tid. Bromsvätskan ska bytas regelbundet, minst vartannat år, men vi rekommenderar att det görs varje år. Se därför till att få dina däck översedda, eventuellt bytta, och bromsar servade på verkstad innan du ger dig i väg.”
 • Kolla drivpaketet
  "Kolla kedjans kondition så den inte är slack och kolla kuggarna så de inte är slitna. Det är av högsta vikt att dessa skall smörjas regelbundet."
  Läs mer om Autolanes verkstad 
 • Meka inte själv
  ”Om du inte är ett proffs ska du inte meka själv och förlita dig på att det räcker – det kan rent ut sagt vara farligt. Vi får in flera kunder där det kunde slutat riktigt illa om de inte slutligen kommit till oss. Vi rekommenderar därför alltid att se över motorcykeln hos experter. Många låter bli att lämna in hojen till en verkstad för de tror det blir för dyrt; hos oss får du alltid ett kostnadsförslag först och inga överraskningar i efterhand. Att lämna in sin hoj till experter är istället en mycket bra investering – speciellt om du tänker ta den på semester! ”
 • Boka service i god tid
  ”Så här i början av sommaren och speciellt nu när värmen redan anlänt kan det bli långa väntetider hos verkstäderna – så se till att boka service i god tid. Hos vissa är väntetiden flera månader och då missar du ju din efterlängtade motorcykelsemester. Vi har tagit höjd för stor efterfrågan och garanterar max två-tre veckors väntetid på Autolane.”
  Behöver du få hojen servad? Boka din tid här 


Om oss
Autolane är en märkesoberoende bil- och motorcykelhandlare som främst handlar med nyare begagnat. Sedan vi öppnade vår första anläggning på Ringön i Göteborg har minst ett tusentals bilar och motorcyklar fått nya nöjda ägare. Hos oss kan du byta motorcykel med bil och tvärtom!

I maj 2017 flyttade vi hela vår verksamhet till Kungälv. 2000 kvadrat utställningshall för bilar och motorcyklar samt en topp-utrustad professionell verkstad. Vi ger alltid extra service och satsar på kvalitet i alla led. Det tror vi är anledningen till att vi har så många återkommande kunder.

Kontakt
Varmt välkomna att kontakta oss!

Telefonnummer: 031- 78 88 390
E-post: info@autolane.seDaniel och Elin Kalyun som tillsammans driver Autolane