Därför är kollektionen Reima Originals perfekt för både höst och vinterI över 75 år har det finska företaget Reima producerat bekväma högkvalitativa kläder från topp till tå för aktiva barn, upp till storlek 164. Samtidigt lägger de ett stort fokus på hållbara produkter, där samtliga kläder är helt giftfria som följd. Nu lanseras årets nya kollektion av Reima Originals.

– Det är just de små detaljerna i kollektionen som gör en stor skillnad, säger Ida Helmerius, butikschef på Reimas butik i Westfield, Mall of Scandinavia.

När vi går mot kallare årstider är kollektionen Reima Originals ett fortsatt populärt alternativ, för både den allra minsta till de lite äldre barnen. År efter år justeras kollektionen för att göra den mer hållbar, förbättrad, funktionell och mer stilsäker. Så är även fallet med årets serie, med allt från toddleroverallen Gotland till den miljösmarta jackan Sydkap.

Kollektionen Reima Originals har ett brett sortiment, med flera plagg som utmärkt sig på fler sätt än ett. Overallen Stavanger är till exempel en flerårig testvinnare, och utsågs tidigare under året av Bäst-i-Test till den bästa overallen, både i Norge liksom Danmark. Under fjolåret tog även småbarns- och vinteroverallen Gotland hem priset.

 

För alla olika årstider
I Reima Originals-kollektionen finns Sydkap – en jacka som fungerar för alla olika årstider. Sydkap är en jacka som inspirerats av 70-talet, och ett bra exempel från Reima Originals där jackan återkommer år efter år, men där de små detaljerna har förfinats.

Vill du läsa mer om Reima Originals-kollektionen?

– Där finns möjligheten att plocka ut fodret, och beroende på hur varmt eller kallt det är kan man justera de olika lagren. Det innebär att man inte behöver köpa olika jackor för de olika säsongerna, vilket faller bra med det miljötänk vi har på Reima, förklarar Ida Helmerius.

För en mer lekfull vardag krävs även stryktåliga skor anpassade för ändamålet, något som skon Laplander är perfekt för. De är inte bara vattentäta och gjorda för att klara av en riktigt bitande vinter – yttersulans innovativa teknik Vibram Actic Grip innebär ett fantastiskt grepp när barnet är ute och leker bland isiga ytor.

Ett par rejäla, vattentäta skor är ett måste på hösten. Patter och Wetter är de ultimata höstskorna för aktiva barn. Dessutom är de enkla att sätta på, och finns i flera fina färger som piggar upp i höstrusket.

– Reimas kläder är designade för att kunna ärvas av minst tre barn; och ett val av våra produkter är ett bra val för miljön, avslutar Ida.

Reima står för rörelseglädje. För de där stunderna som gör skillnad. För alla spännande utmaningar utomhus och inomhus och allt däremellan.

Reima står för en aktiv barndom som betyder något. Vi vill släppa loss rörelseglädjen och göra den till ett minne för livet. För varje dag, alla väder, varje upplevelse, oavsett var äventyret väntar.