Tennistränaren får energi av Astaxin: ”Känns nästan som fusk”Redan som sexåring började Mikael Nork spela tennis och i tonåren klättrade han snabbt från hjälptränare till huvudtränare i hemmaklubben på Mälaröarna utanför Stockholm.
Hans intresse för kost och hälsa gjorde att han blev intresserad av att lära sig mer när han upptäckte att kosttillskottet Astaxin® gav honom mer energi på tennisplanen.
– Jag tycker att det är helt otroligt att en liten kapsel kan göra så stor skillnad, säger han.

1992 satte Mikael Nork sin fot på tennisbanan för första gången. Då var han sex år gammal och det dröjde inte länge innan han insåg att han hittat hem. I dag är han huvudtränare i samma klubb och varvar tennisen med sina studier till hälsocoach med inriktning idrottsnutrition och återhämtning.

– Jag har alltid varit intresserad av att äta och träna rätt. För fem-sex år sedan testade jag kosttillskottet Astaxin och började ta en kapsel varje morgon. Träningen fortlöpte fint och jag drog ingen riktig parallell mellan min energi och Astaxin – tills sommaren kom och jag la kapslarna på hyllan.

Började känna sig ofokuserad
I och med att solen sken och träningarna började ske utomhus tänkte Mikael att kosttillskott inte behövdes. Det fungerade bra under sommarmånaderna – men när hösten kom märkte han att han kände sig mer sliten och ofokuserad än någonsin tidigare.

Behöver du en boost? Läs mer om kosttillskottet Astaxin

– Jag tänkte direkt att det var åldern som började ta ut sin rätt, men började ta Astaxin som en extra boost medan jag peppade mig själv till att ta tag i mig själv – och det dröjde inte länge innan jag kände mig piggare igen. Det gjorde mig verkligen förvånad!

AstaReal var först i världen med att kommersiellt producera naturligt astaxanthin och står bakom kosttillskottet Astaxin som bygger på 30 års svensk forskning. Förutom astaxanthin som är en naturlig antioxidant innehåller kosttillskottet C- och E-vitamin – båda två noga studerade vitaminer som godkänts av EU som hälsopåståenden.
– Det passar lika bra för motionären som för eliten, där vi är glada över att vi supporterat det svenska Längdskidlandslaget i över 15 år, säger Åke Lignell som är medgrundare och forskningschef på biotechföretaget AstaReal.

Här kan du läsa om forskningen

”Ett bevis på att det fungerar”
När nyfikna tennisföräldrar och studiekamrater frågar Mikael Nork var han får sin energi från drar han sig inte för att berätta om Astaxin – och han berättar att många känner igen kosttillskottet sedan innan.
– Jag blir liksom ett bevis på att det faktiskt fungerar väldigt bra trots att jag redan tränar och äter väldigt bra i grunden. Det känns nästan som fusk, det är ju så enkelt.

När hösten nu närmar sig igen börjar Mikael se hur vänner och bekanta börjar bli förkylda – något Mikael insåg att han inte varit sedan han började ta Astaxin.
– Det kan ju vara något slags sammanträffande, men jag tror faktiskt inte det. Astaxin har förmodligen bidragit till att bygga upp mitt immunförsvar så jag inte bara orkar träna mer men även mår mycket bättre!

Företaget grundades år 1988 av bland andra forskaren Åke Lignell vid Uppsala universitet. Företagets övergripande verksamhetsmål är att bidra till en bättre folkhälsa. AstaReal var det första företaget i världen som kommersiellt började producera naturligt astaxanthin.

Läs mer