Därför bör du ha ett kassaskåp hemmaBankfacken är på väg bort och de flesta förvarar idag sina värdesaker i hemmet i stället.
Det många dock inte tänker på är att bostadsinbrotten ökar och att försäkringsbolag inte ersätter saker med ett affektionsvärde som exempelvis går förlorade i en brand. Om du däremot investerar i ett kassa- eller värdeskåp från E-safe kan du skydda dina värdefulla prylar och viktiga dokument från både tjuvar och brand.

Den gamla tidens bankfack där man kunde förvara sina värdesaker i speciella värdefack på banken ser ut att bli ett minne blott då få är villiga att betala för dem och hellre förvarar värdefulla ägodelar och värdehandlingar hemma eller i elektronisk form.
– Idag vill man ha säker förvaring och smidig tillgång till viktiga dokument och värdesaker på hemmaplan. De flesta vill därför inte betala för ett bankfack och behöva ta en omväg till banken för att hämta ut sina ägodelar utan de vill kunna förvara sina saker hemma – och då passar ett kassa- eller värdeskåp från oss perfekt, säger Ramak Seyedpour, VD på E-safe.

E-safe är marknadsledande i Norden på värdeförvaringsenheter och erbjuder dig som vill skydda dina värdefulla dokument och saker i hemmet de bästa lösningarna.
– I vårt utbud hittar du allt från värdeskåp och stöldskyddsskåp till säkerhetsskåp och dokumentskåp men även olika typer av nyckelskåp och vapenskåp, säger Ramak.
Läs mer om E-safe

Viktigt att tänka på när du förvarar saker i hemmet
Enligt statistik från Brandskyddsföreningen brinner så mycket som 17 bostäder varje dag. Många av de som förvarar värdepapper och saker med ett stort affektionsvärde hemma har oftast inte koll på att försäkringsbolagen inte ersätter dessa saker i och med en brand. Faktum är att försäkringen inte täcker prylar med ett högt affektionsvärde vid ett inbrott heller – och just bostadsinbrotten har ökat markant de senaste åren.

Information från Brottsförebyggande rådet visar att bostadsinbrott är mycket vanligt och det anmäldes hela 22 600 inbrott bara förra året.
– Vi kan bland annat erbjuda marknadens mest prisvärda stöldskyddsskåp. Skåpen är testade och certifierade enigt Europanormen och finns både som brandisolerande och brandklasssade. De är mycket prisvärda för dig som vill ha dubbelt skydd då de också skyddar mot stöld, säger Ramak.
Spana in E-safes REA 

Fördelarna med att ha ett kassaskåp hemma
Det är många fördelar med att ha ett kassaskåp hemma istället för ett bankfack ,eller att bara ha sakerna gömda hemma och förlita sig på att tjuven inte hittar de och att hemförsäkringen täcker förlusterna vid ett inbrott eller brand:

  • Du behöver inte anpassa sig efter bankens öppettider när du har tillgång till värdesakerna dygnet runt.
  • Kassaskåp är billigare än bankfack i längden. Du tjänar in investeringen bara efter 1-2 år.
  • Man får plats med mycket mer i ett kassaskåp till skillnad mot det lilla utrymme som du får i ett bankfack.
  • Du har kvar sakerna efter ett inbrott eller brand och behöver inte slåss med försäkringsbolagens skadereglerare och jurister för att få den ersättning du är berättigad till via din hemförsäkring. Dessutom brukar inte hemförsäkringen täcka affektionsvärden och oftast inte heller det fulla värdet av sakerna beroende på deras ålder och kvittobevis.
  • I de flesta fall skyddar ett kassaskåp mycket väl mot vanliga inbrottstjuvar som har bråttom och vill lämna brottsplatsen oftast inom 10-15 minuter. Tjuvarna brukar inte heller ha de verktyg som krävs för att bryta upp ett inbrottskyddsklassat-kassaskåp.

– Det vanligaste svaret vi får av kunder som tillfrågas om de har ett behov av kassaskåp är att de har inte har något behov då de inte har några kontanter att förvara i skåpet, men det verkliga förvaringsbehovet ser annorlunda ut. Det är sällan privatpersoner förvarar kontanter hemma utan i de flesta fall förvarar de smycken, klockor, viktiga dokument, pass, laptop, nycklar, foton, digitala minnen i usb eller hårddiskar, saker med affektionsvärde samt antikviteter, avslutar Ramak.

Om oss
E-safe har många års erfarenhet av värdeförvaringsenheter och e-handel. Vi jobbar med nära produktion och produktcertifieringar och har därför koll på de krav som ställs från myndigheter och försäkringsbolag.

Vår uppskattade affärsidé är att kunna erbjuda kvalitativa och prisvänliga kassa-, värde-, säkerhet-, vapen- och brandsäkra dokumentskåp.
Vårt motto är "Ett tryggt köp före och en nöjd kund efter".

Kontakt
Varmt välkommen att kontakta oss!

Telefonnummer: 08-120 504 60 (mån-fre kl: 09:00-17:00)
E-post: info@esafe.se