Därför ska du arbeta som bemanningssjuksköterska i sommarFördelarna med att sommarjobba som bemanningssjuksköterska är många.
Du kan styra över placering, upplägg och samarbetspartner – och göra en insats för vården.
Det menar Therese Hellesand, Teamansvarig SSK på bemanningsföretaget Doktorsjouren.
– Bemanningssjuksköterskor är en extra resurs som hjälper till att driva vården framåt på olika avdelningar, vårdcentraler och sjukhus.

Sommaren närmar sig med stormsteg och många vårdverksamheter runt om i landet behöver hjälp med sin bemanning. Att arbeta som bemanningssjuksköterska innebär därför att man gör en stor instats för vården, men rollen kommer med en rad andra fördelar.
– Ofta är det en sjuksköterska som vidareutbildar sig, inte arbetar heltid eller arbetar utifrån ett nattschema och som vill komplettera sin ordinarie arbetstid, säger Therese Hellesand, Teamansvarig SSK på Doktorsjouren.
Vill du veta mer om hur det är att arbeta som bemanningssjuksköterska under sommaren? Klicka här

Bemanningsföretaget Doktorsjouren hjälper till med bemanning av sjuksköterskor – och ska bidra till uppbyggnaden av en fungerande vård för verksamheter, läkare och sjuksköterskor. Personalen hos Doktorsjouren har en lång erfarenhet av att arbeta med vårdbemanning och här finns extrajobb men även heltids- och deltidstjänster – utspridda över hela landet inom både privat och offentlig sektor.
– Du kan förvänta dig samma goda service och omhändertagande oavsett om du arbetar en kort eller lång period eftersom vi har en bra och nära relation med alla våra konsulter, säger Camilla Leahlander, kundansvarig och vice vd på Doktorsjouren.
Vill du veta mer om Doktorsjouren? Klicka här

Ströpass – när det passar
För att arbeta som bemanningssjuksköterska under sommarperioden, juni till och med augusti, krävs att man är legitimerad sjuksköterska och att man i sin roll är självständig och trygg eftersom man direkt kliver in och avlastar en avdelning.

”Ännu bättre betalt”
Christina Asplund har arbetat som bemanningssjuksköterska i 15 år och har erfarenheter från att ha arbetat under sommarperioder. Hon menar att fördelarna med att ta ströpass under en sommar är många.
– Det är en möjlighet att utvecklas kompetensmässigt eftersom du får arbeta på avdelningar som du kanske inte annars hade kommit in på. Du får även en stor valfrihet eftersom du kan styra över din ledighet och plocka de pass som du själv vill. Under sommaren har du även en möjlighet att få ännu bättre betalt för ett kvalificerat och svårt jobb, det är en stor morot för många.
Vill du göra en insats för vården i sommar? Passa på att få uppdragen du vill ha – klicka här

Doktorsjouren hjälper vård- och omsorgsbranschen med bemanning av sjuksköterskor. Uppdragen är på heltid, deltid eller som extrajobb och är utspridda över hela landet inom både privat och offentlig sektor.

Vill du bli en del av doktorsjouren? Klicka här