Därför ska du svemestra på Leksand Resort

Med ett unikt läge vid den vackra sjön Siljan är Leksand Resort det självklara valet för dina lediga dagar. På Leksand Resort finns något för alla, från en femstjärnig camping med många boendealternativ till ett sommarland som ger glädje åt både stora och små.

Svemestertrenden är fortsatt stark under våra semestrar och allt fler utforskar vad vårt vackra land har att erbjuda. Men det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln bland semestermål. I natursköna Dalarna är Leksand Resort beläget, vars vision är att vara Sveriges mest upplevelserika familjeresort. 

– Det finns många anledningar till att människor årligen återvänder till oss för att uppleva den vackra miljön och våra anläggningar. Vi har ett stort utbud av boendealternativ, men även många kultur- och fritidsaktiviteter. Det är lätt att bli hemmablind, men vi blir ofta påminda av besökare som berättar hur fint det är hos oss, säger Rony Forsberg som är vd på Leksand Resort.

I toppskiktet bland Sveriges campinganläggningarTill Leksand Resort tillhör femstjärniga campingen Leksand Strand som har boenden och campingplatser som tillgodoser allas behov och preferenser. 

– För den som vill bo i hus erbjuder vi allt från enkla stugor till lyxutrustade villor. Om man vill campa finns det över 450 campingplatser för husvagnar, husbilar och tält. För den som vill lyxa till campingen har vi även olika glampingalternativ med färdiginredda tält och husvagnar, säger Rony Forsberg.

Förutom en härlig miljö erbjuder campingen även en hel del aktiviteter. Under sommarveckorna 25-32 öppnar poolområdet och äventyrsgolfen upp och på kvällen väntar minidisco med Billy Bäver, familjeshower och grillbufféer.

–  Våra gäster har även ett utbud av uthyrningsaktiviteter att välja bland. Vill man utforska Siljan kan man paddla kajak eller SUP. Och vill man ta en tur in till Leksand kan man hyra cykel och följa natursköna Solvändan in till kajen, säger Rony Forsberg.  

Vill du veta mer om Leksand Strand? Klicka här 

Lek och stoj på Leksand SommarlandGranne med campingen ligger Leksand Sommarland som håller öppet från 18 juni till 14 augusti i år. Innanför grindarna väntar en stor mix av aktiviteter och attraktioner både på land och i vatten.

– På sommarlandet har vi karuseller, vattenland, hög- och låghöjdsbanor och massor av andra aktiviteter. Det är en bra mix som tilltalar både föräldrar och barn, säger Rony Forsberg. 

Parken har ett läge som slår det mesta med gott om stora grönområden och en fin utsikt över sjön. Nytt för i år är att parken kommer hålla öppet ända till 20:00 under vecka 27-31. Några nyheter kommer också märkas i parken såsom bland annat ett utökat wipeoutområde i Siljan.

– Det känns fantastiskt att äntligen få öppna upp parken som vanligt igen efter år av pandemirestriktioner. Men ett begränsat besökarantal i parken, det kommer vi fortsätta med även i sommar för att säkerställa en hög kvalité för våra gäster, avslutar Rony Forsberg.

Vill du veta mer om Leksand Sommarland? Klicka här

Leksand Resorts affärsidé är att erbjuda sina gäster kvalitativa upplevelser inom boende, aktiviteter samt mat och dryck. Visionen är att Leksand Resort ska vara Sveriges mest upplevelserika familjeresort. Bolaget bildades 2007 och består idag av Leksand Strand, Leksand Sommarland, och Mat vid Siljan.

Läs mer om Leksand Resort här.