Därför ska du svemestra på Leksand ResortMed ett unikt läge vid den vackra sjön Siljan är Leksand Resort det självklara valet för dina lediga dagar. På Leksand Resort finns något för alla, från en femstjärnig camping med många boendealternativ till ett sommarland som ger glädje åt både stora och små.

Pandemin får de flesta av oss att stanna inom Sveriges gränser under våra semestrar och allt fler utforskar vad vårt vackra land har att erbjuda. Men det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln bland semestermål. I natursköna Dalarna är Leksand Resort beläget, vars vision är att vara Sveriges mest upplevelserika familjeresort. 

– Det finns många anledningar till att människor årligen återvänder till oss för att uppleva den vackra miljön och våra anläggningar. Vi har ett enormt utbud av boendealternativ, men även många kultur- och fritidsaktiviteter. Det är lätt att bli hemmablind, men vi blir ofta påminda av besökare som berättar hur fint det är hos oss, säger Rony Forsberg som är vd på Leksand Resort.

I toppskiktet bland Sveriges campinganläggningar
Till Leksand Resort tillhör campingen Leksand Strand som har boenden och campingplatser som tillgodoser allas behov och preferenser. 

– För den som vill bo i hus erbjuder vi allt från enkla stugor till lyxutrustade villor. Om man vill campa finns det över 450 campingplatser för både tält och husbilar. För den som vill lyxa till campingen har vi även en glampingby med färdiginredda tält, säger Rony Forsberg.

I år tilldelades Leksand Strand fem stjärnor av Svensk Klassificering, vilket är det högsta möjliga betyget. I Sverige är det endast 16 campingar av 323 som fått fem stjärnor av SCR. Under ett antal år har Leksand Resort jobbat medvetet för att komma upp till en femgradig nivå. 

– För att få fem stjärnor måste man leva upp till ett antal kriterier. Det ska inte bara vara ett fint område, utan det ska bland annat finnas många butiker, vara bra service, finnas ett stort utbud av aktiviteter och skötseln av anläggningen ska vara den bästa möjliga, säger Rony Forsberg.

Vill du veta mer om Leksand Strand? Klicka här. 

Lek och stoj på Leksand Sommarland
På gångavstånd från campingen ligger Leksand Sommarland som håller öppet från 26 juni till 22 augusti i år. Innanför grindarna väntar en stor mix av aktiviteter och attraktioner. 

– På sommarlandet har vi karuseller, ett vattenland, en höghöjdsbana, en wipeout och massor av andra aktiviteter. Det är en bra mix som tilltalar både föräldrar och barn, säger Rony Forsberg. 

Det finns ingen brist på utrymme och gröna områden på Leksand Sommarland. För sommarsäsongen 2021 räknar man med att sommarlandet kommer öppna som vanligt.

– Det man pratar om just nu är att man ska ha 20 kvadratmeter per person och det är den regeln som gäller just nu. Vi har ett otroligt stort område där vi kan uppfylla detta med råge. För att det ska vara så säkert som möjligt kommer vi att ha flera värdar som ser till att slussa folk på rätt sätt, avståndsmarkeringar, digitala köer i restaurangerna och många stationer där man kan sprita händerna, avslutar Rony Forsberg.

Leksand Resorts affärsidé är att erbjuda sina gäster kvalitativa upplevelser inom boende, aktiviteter samt mat och dryck. Visionen är att Leksand Resort ska vara Sveriges mest upplevelserika familjeresort. Bolaget bildades 2007 och består idag av Leksand Strand, Leksand Sommarland, och Mat vid Siljan.

Läs mer om Leksand Resort här.