Därför ska du välja mellanmålet My Foodie® före en smoothieÄr du en av många som svänger förbi mataffären och köper en smoothie till mellanmål? Men känner att det kanske inte ger så mycket mer än en kick för stunden? Då kommer du gilla det här alternativet som är både matigare och nyttigare än en smoothie, en My Foodie®!

Sprungen ur forskning på Lunds universitet är bolaget Veg of Lund, som står bakom mellanmålet My Foodie®. Historian började med att Eva Tornberg, professor vid Institutionen för livsmedelsteknik på Lunds universitet, lyckades lösa rapsolja med potatis till en näringsrik emulsion. Detta resulterade i ett unikt patent, en emulsion rik på Omega-3, som man kan skapa vegetabiliska, väldigt nyttiga och goda livsmedel av. Thomas Olander, som hade jobbat tillsammans med Eva Tornberg under många år, kunde se emulsionens stora potential och de inledde ett samarbete år 2016. Ett år senare kontaktades en fabrik i Tingsryd där emulsionen blev till ett varumärke och My Foodie® var född. Ett mellanmål med emulsionen på potatis och rapsolja som grund, smaksatt med superbären blåbär, hallon eller havtorn.

Vill du läsa mer om hur My Foodie® görs? Klicka här!

Mellanmål för dig som är på språng
My Foodie® är första steget i en produktserie, lanserad precis rätt i tiden. För det man vill ha som konsument i dag är ett mellanmål som är mycket mer än snabbt, enkelt och nyttigt. Det ska vara näringsrikt, mättande, gott och klimatsmart också.
– Vårt driv är att i en tid som nu, då vi alla måste hjälpas åt att öka det vegetabiliska i vår kost för miljön och hälsans skull, få fram nyttiga vegetabiliska livsmedelsprodukter som är goda. Vi skapar en produkt som är hållbar för både vår planet och konsument. Och som är himla god, säger Thomas Olander.

Vill du veta var du kan hitta My Foodie®? Klicka här!

Fri från allergener
Cirka 15 procent av Sveriges befolkning lever med någon slags överkänslighet mot mat och då är det tur att mellanmålet My Foodie® är allergenfri. Helt fri från saker som gluten, laktos, soja, tillsatt socker, nötter och ägg.
– Vi vill att många ska ha möjlighet att få i sig näringsrik kost som ger energi. För alla moderna människor som är på språng, som varvar familj, karriär, storstadspuls, träning och studier finns vi som ett perfekt mellanmål när man känner att tiden inte räcker till, säger Thomas Olander.

När du druckit en My Foodie® kan du känna dig säker på att vara nöjd och mätt på ett härligt sätt. Och stolt över att du gjort ett mellanmålsval som inte bara är bra för din egen kropp utan för planeten också.

Har du frågor eller funderingar? Kontakta Veg of Lund här!

My Foodie® 3 smaker
Gemensamt för alla tre smakerna är att en flaska på 250 ml ger dig cirka 10 procent av det dagliga energibehovet och ungefär halva ditt dagsbehov av Omega 3.
Basen består av potatis + rapsolja + äpple och för att bättra på hållbarhet, smak och färg används citron, lila morotsjuice, rödalg och naturlig arom. Därefter har tre nordiska superbär fått stå för smaksättningen:

Hallon
Hallon är rikt på både C-vitamin och B-vitaminet Folat som du behöver för att bilda nya celler och röda blodkroppar.
Havtorn
Havtorn innehåller karotenoider, en grupp av organiska fettlösliga näringsämnen med antioxidativa egenskaper, och hela tre gånger mer C-vitamin än apelsiner.
Blåbär
Blåbär är fulla av antioxidanter, C-vitamin och mineraler som magnesium och kalcium.

Vilken smak är din favorit?

Är du sugen på en My Foodie®?
Alla tre smakerna finns att köpa på Coop och Ica runt om i Sverige.
I Stockholm finns de också på Urban Deli och Paradiset.

www.vegoflund.se