QPharma sätter värderingarna och medarbetarna i centrumEtt värderingsstyrt arbete med stort fokus på medarbetarna genomsyrar QPharma som tillverkar högkvalitativa och kostnadseffektiva läkemedel och medicintekniska produkter för de som behöver dem. Att kunna göra skillnad för kvinnor i utvecklingsländer är en av bolagets hjärtefrågor såväl som att sträva mot målet att skapa den bästa arbetsplatsen.

Läkemedelsbolaget QPharma bygger hela sin organisation på ett värdefokuserat tänk där man värnar om personalen, kunderna och kvaliteten. Läkemedlen och de medicintekniska produkterna distribueras världen över och man samarbetar med flera icke vinstdrivande företag, för att kunna hjälpa kvinnors hälsa i utvecklingsländer.

– Vi tillverkar flera högkvalitativa läkemedel och även produkter för kvinnor i tredje världen genom samarbeten med flera non profit-organisationer. Bland annat har ett HIV-förebyggande läkemedel och olika preventivmedel utvecklats genom ett sådant samarbete. Vi arbetar för att verkligen kunna göra skillnad och hjälpa dessa kvinnor, berättar David Segerberg, vVd, på QPharma.

Målet att skapa den bästa arbetsplatsen är en av bolagets kärnvärderingar. Man har arbetat bland annat med en professor i etik och managementkonsulter som fokuserat på att ta fram och implementera värderingarna i organisationen tillsammans med personalen. En jämställd arbetsplats är också en viktig komponent och under de senaste tio åren har de kvinnliga anställda haft en liten övervikt i lönen jämfört med männen. Samtidigt är QPharma en multikulturell arbetsplats.

– Vi anställer mycket internationell personal i alla led och hämtar kompetens och expertis från länder som Nederländerna, Irland, Kina och Indien med flera. Arbetet med den bästa arbetsplatsen märks i initiativ som friskvårdsaktiviteter, lönesystem, och flera andra hälsorelaterade förmåner.

Många söker sig till bolaget just på grund av den typ av verksamhet QPharma bedriver – en organisation som ser och uppskattar sina anställda och arbetar nära kunderna med kvalitetsfokus.

– QPharma anställer för närvarande cirka ett femtiotal nya medarbetare varje år och många är de som vill komma och arbeta med oss för att de precis som vi vill göra skillnad. Det finns många fördelar med att arbeta på QPharma, där företagskulturen, den lagom stora organisationen, spännande kunder och mångfacettering av och inriktning på produkterna utmärker sig särskilt.

För mer information om att arbeta vid QPharma, klicka här 

Vi tror att arbetet vi gör på QPharma gör skillnad och att produkterna vi utvecklar och tillverkar hjälper till att förbättra hälsan hos människor världen över – inklusive de som bor i utvecklingsländer. Detta görs bland annat genom samarbeten med flera icke vinstdrivande organisationer. 

Vårt bolag erbjuder en kreativ miljö med många möjligheter för personalen att växa och utvecklas. Vår storlek gör att du hittar en vänlig, flexibel och dynamisk arbetsplats i oss.