DUX 6006 – En säng för livet

Huvudbilden visar en grå bäddad dubbelsäng med brun vägg bakom.

Sömn är viktigt i alla delar av livet för att vi ska må bra och hålla oss friska. Därför bör kvaliteten vara din största prioritet när du köper en säng. Men det kan vara svårt att välja rätt, särskilt om du och din partner ska dela säng och har olika behov. Då är sängmodellen DUX 6006 med dess unika Pascal-system lösningen för er.

Livet påverkar oss och inte minst vår sömn, som är grunden till allt välbefinnande och en fungerande vardag med arbete, sport och aktiviteter. Kroppen ändras under livets gång och våra förutsättningar förändras. Du kanske flyttar ihop med din partner och ska nu dela säng med någon som har en helt annan kroppstyp än du. Oavsett är det viktigt att välja en säng som är bekväm både för dig och den du vill dela den med – och som håller över tid.  

När du väljer DUX 6006 gör du en investering för livet. En traditionell säng med delad madrass kan vara en lösning – men den kommer inte hålla lika länge då den inte kan anpassas i takt med att era behov förändras. Pascal-systemet möjliggör en anpassningsbar säng skräddarsydd för två.  

Är du nyfiken på DUX 6006? Läs mer här 

Olika par i varierande åldrar ligger i sängar och sover

Sängen som förändras i takt med livet

DUX 6006 är en kontinentalsäng vars höga komfort bygger på samspelet mellan dubbla lager av tusentals sammanlänkande spiraler och DUX unika Pascal-system. Pascal är ett system med flyttbara spiralkassetter som gör att sängen enkelt kan anpassas efter individuella behov. Pascal-systemet innehåller, beroende på storlek – upp till sex kassetter, uppdelade efter kroppens tre komfortzoner: axlar, höfter och ben. Varje zon kan ställas i lägena mjuk, medium, fast och extra fast och därigenom anpassas sängen efter individuella behov. Så här fungerar det: 

  1. Ta bort bäddmadrassen
  2. Dra upp blixtlåset på madrassen – här ligger sex utbytbara fjäderkasseter, tre på varje sida som du kan ändra utefter kroppsform, vikt och behov
  3. Välj rätt fasthet: mjuk, medium eller fast
  4. Njut av din perfekta sida av sängen! 

Här kan du se en video på hur det fungerar 

Ett hållbart val

DUX sängar är tillverkade i material av högsta kvalité. Visionen är att en säng från DUX är den enda sängen du någonsin behöver köpa. DUX erhåller även STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certifiering som är ett oberoende test- och certifieringssystem för textilvaror i samtliga led av produktionskedjan. Denna certifiering bekräftar att DUX sängar uppfyller stränga humanekologiska krav och är helt fria från ohälsosamma och skadliga ämnen.  

DUX logotyp

Det svenska säng- och möbelvarumärket DUX historia startade 1924 då Efraim Ljung besökte USA för att sälja choklad, men återvände med en idé om spiraler till sängmadrasser. Två år senare, 1926, grundade Efraim Ljung DUX och lanserade den första DUX-sängen. Med fokus på tidlös estetik, hållbar design och komfort skapar DUX kollektioner som varar över generationer.  

Idag är DUX pionjärer när det gäller kunskap och utveckling kring komfort och sömnkvalitet. DUX drivs av den fjärde generationen Ljung och produktion sker i Sverige såväl som i Portugal. DUX sängar och möbler säljs över hela världen och via ett 100-tal återförsäljare på den nordiska marknaden, samt genom den egna försäljningskanalen DUXIANA, med ca 80 butiker i 30 länder. 

Besök DUX i någon utav deras butiker, på www.dux.se, eller besök deras Instagram här för inspiration