Elast – lösningen från Crescent som förenklar familjelogistiken

Nu utvidgas Crescents breda sortiment genom introduktionen av Elast: en innovativ long-tail elcykel, speciellt designad för att möta småbarnsfamiljers många unika behov. Tack vare elcykelns kompakta hjul på 20 tum, samt en extra lång pakethållare, fungerar Elast som den perfekta lösningen för stadstransporter, i en kombination av flexibilitet, ekonomi och miljövänlighet som ingen bil kan matcha.

Ulrik Bengtsson är produktchef på Crescents och berättar att den nya produkten även blir som en ny livsstil för småbarnsfamiljer:

Elast är utformad för att spara tid, plats och pengar. I stadsområden är den här elcykeln en riktig utmanare att ta sig på snabbast sätt från dörr till dörr, och med plats för två barn och extra förvaringsutrymme är den en game-changer för familjelogistiken. Vi har också designat Elast med smarta funktioner, exempelvis med ett vridbart styre och justerbar sadelstolpe för att kunna minimera förvaringsutrymmet när den inte används.

Mer kostnadseffektivt
Han förklarar vidare att Crescent Elast är inte bara en elcykel; utan fungerar som en fullständig familjefraktlösning. Genom lastförmågan och möjligheten att anpassa efter behov förändrar Elast dynamiken i hur familjer tar sig fram i vardagens stadsliv. Föräldrar kan dessutom på ett smidigt sätt dela cykeln med varandra då cykeln är designad för att både lång- och kortvuxna ska sitta bra och bekvämt i sadeln.

– Till skillnad från en bil, kräver Elast inga parkeringsavgifter och har minimala driftskostnader, vilket gör den till ett kostnadseffektivt alternativ för familjeresor. Bara där är den av stor vinning, förklarar Ulrik Bengtsson och avslutar:

– Elast är också en viktig del i vårt engagemang för en hållbar framtid. Genom att erbjuda en miljövänlig transportlösning som också främjar en aktiv livsstil, bidrar Crescent till en grönare och hälsosammare stadsbild.

Så löser du vardagspusslet med ELast

Över 15 unika kombinationer: ELast erbjuder en anpassningsbarhet som möter alla familjers unika behov. Oavsett om det är barnsitsar, lastkorgar eller andra smarta tillbehör, kan du skräddarsy din ELast för varje tillfälle.

Maximal packvolym för minimal yta: Trots sin packvolym och möjlighet att ta med två  barn i olika åldrar tar ELast med sina små 20” hjul minimal plats. Vinkla styret 45 grader och justera snabbt upp och ner cykelns sadel.

Växer med familjen: ELast är en lastcykel med el som växer i takt med familjen och du kan skjutsa två barn samtidigt, från första åren till skolålder.

Säkerhet i Fokus: Alltid aktiverad belysning, integrerat bromsljus och reflexdetaljer för en trygg cykeltur.

Ett riktigt kraftpaket: Kvalitetsmotor från Shimano med hela 85 nm och ett 500 wh batteri som ger dig kraft och uthållighet

Modern teknik smidigt integrerad: Femväxlat baknav och kraftfulla hydrauliska bromsar ger dig kontroll i trafiken.

Fler fördelar med Crescent ELast

Victor Christophe

Learn More →