”Svenska hundar besegrar foderkänslighet och övervikt med vegansk hundmat”

Har din hund en känslig mage? Sliter du med din hunds viktproblem? Över hälften av våra fyrbenta vänner i Sverige lider av övervikt, vilket kan leda till en rad hälsoproblem och nedsatt livskvalitet. Men nu löser svenska hundägare detta med ett ess i rockärmen: Växtbaserad hundmat.

Forskningen har talat och resultatet är tydligt: precis som människor är hundar omnivorer och kan trivas på en kost utan animaliska produkter. Det här är budskapet från Gurgîn Bakircioglu, VD för Vecanis, Sveriges enda helveganska webbshop.
Han såg på nära håll sin hund Bror gå ner 5 kg i vikt, med 12,5% i midjeomkrets och 13,5% i halsomkrets på fem månader, och återfå sin hälsa genom en vegansk kost.     

Läs mer här 

– Vi har sett allt från foderkänsliga hundar till överviktiga fyrbenta vänner som genom att våga lyssna på forskningen och byta till vegansk kost har fått ett helt nytt liv, berättar Gurgîn.

Ett exempel är senioren Kiara, en 16-årig hund som sedan två års ålder har ätit växtbaserat. "Kiara är allergisk mot animaliskt protein, precis som många andra svenska hundar. Genom att byta till vegansk kost har hon fått en bättre livskvalitet och hälsa," tillägger Gurgîn.

Vill du få mer information om allergivänlig hundmat?

Växtbaserad hundmat rekommenderas numera för överviktiga hundar då dessa dieter är lägre i fett än köttbaserade alternativ. Genom att välja vegansk kost ger du din hund möjlighet att få de nödvändiga näringsämnena utan överflödigt fett eller processad mat. Detta har även blivit ett djurvänligt alternativ till köttindustrin och har en betydande miljö- och klimatpåverkan.  

Vecanis hade inte funnits om forskningen inte hade gett grönt ljus till veganskt hundfoder. idag är de Sveriges äldsta och största växtbaserade webbshop för hundprodukter med lågt tassavtryck för ett hälsosamt, klimatvänligt och hållbart hundfoder. Sedan 2016 har de försett den växtbaserade fyrbenta rörelsen med näring.

Victor Christophe

Learn More →