Petson: ”Djurägandet får inte bli en klassfråga”

Matpriser, bränsle och el är utgifter som ökat på många håll i landet – precis som kostnaderna kring våra djur. Petson är startat av människor som kan djurhälsa och medgrundaren Karin Dileo berättar att hela företagsidén bygger på att erbjuda prisvärda djurförsäkringar i kombination med en anpassad foderprenumeration för att få ner de totala kostnaderna samt skapa förutsättningar för friskare djur.

Petson har marknadens bredaste försäkringsspann med samma villkor – vilken passar dig?  


Många i Sverige äger djur, oavsett om det handlar om bruksdjur eller fyrbenta familjemedlemmar. Att äga och vårda ett djur kommer dock med mer än enbart ansvar – på senare tid har allt fler börjat oroa sig för att det ska bli en klassfråga att äga djur, berättar Karin Dileo, medgrundare och kundansvarig på Petson. 

– För att göra djurägandet hållbart och tillgängligt för alla krävs ett flertal olika komponenter, men två av de viktigaste av dessa skulle jag säga är preventiv djurvård samt ett bättre samarbete mellan alla intressenter inom djurhälsa, inklusive djurägarna själva. Det var därför vi grundade Petson, säger hon.

Se ditt pris här! 

 

Stor kunskap om hållbart djurägande 

Petson grundades 2023 av djurägare, veterinärer och uppfödare som med sin samlade erfarenhet av djursjukvård och försäkringsbranschen besitter stor kunskap om djurs välmående. Tillsammans erbjuder de i dag djurfoder och försäkringar för hund och katt, samtidigt som stora planer läggs för att ytterligare tillgängliggöra djurägandet i framtiden.

Sofia Müller, chefsveterinär och medgrundare, berättar att djurägande kommer med en otroligt positiv påverkan på människors välbefinnande och kan spela en stor roll i att motverka både psykisk och fysisk ohälsa hos både barn, äldre, sjuka och friska. Hon håller dock med Karin i att den ekonomiska delen i dag spelar en stor och ibland avgörande roll för djurägare.

– Veterinärkostnader och djursjukvård kan bli ekonomiskt betungande för många familjer. Att i samråd med behandlande veterinär ibland behöva fatta snabba beslut om vårdplaner för sitt sjuka djur kan vara svårt och priser på olika behandlingar kan bli kostsamma.

Svara på frågorna och se vilken försäkring som passar dina behov här 

 

”Kosta vad det kosta vill?” 

Hon förklarar att en del djurägare varken kan eller vill spendera flera tusentals kronor hos veterinären om deras djur blir sjuka eller skadade utan har ett mer krasst tänk, vilket innebär att djuret får somna in om en behandling kostar för mycket eller om rehabiliteringen förväntas bli för lång och svår. Andra vill göra allt för sina djur, kosta vad det kosta vill. 

 – Ett tips är att redan innan olyckan är framme tänka igenom hur långt man som djurägare är beredd att gå för att få sitt djur friskt. Vid planerade icke akuta åtgärder kan det vara klokt att jämföra kostnaden hos olika veterinärer. Det är även viktigt att ta del av försäkringsvillkoren redan innan olyckan är framme så att man vet hur och vad försäkringen ersätter. Vi alla inom djursjukvården, försäkringsbranschen, läkemedelsföretagen samt foderbolagen behöver samarbeta bättre för att tillsammans med våra gemensamma djurägare erbjuda en prisvärd och hållbar vård.

Se ditt pris här! 

 

Förändrad kost kan vara lösningen 

Sofia konstaterar att man med rätt kost till viss del kan behandla såväl som förebygga sjukdomar, vilket ligger till grund för en bra grundläggande hälsa hos hundar och katter.

– En hälsosam kost är lika viktig för djur som för oss människor. Det är inte ovanligt att hundar och katter besöker veterinären på grund av sjukdomar som orsakats av den mat de äter. I många fall är en förändrad kost lösningen, säger hon.
 

 Petson är stolta över att medicinskt foder ersätts i deras försäkringar för de kunder som prenumererar på Foderkassen.

– Dessutom tittar vi nu på möjligheten att erbjuda en hundägarcertifiering som premierar utbildning om hundar i försäkringsupplägget. Genom att uppmuntra till ansvarsfullt ägarskap och erbjuda försäkringslösningar som passar olika behov strävar Petson efter att göra djurägande tillgängligt och hållbart för alla, så att fler kan njuta av de många fördelarna med att ha djur i sina liv. 
 


Petson är en försäkringsförmedlare
för hund- och kattförsäkringar startat av människor som kan djurhälsa. Vi erbjuder skräddarsydda helhetslösningar avseende såväl försäkringar som foder.

Teamet bakom Petson är passionerade djurägare, veterinärer och uppfödare. Med vår bakgrund inom djursjukvården har vi kunskap om de vanligaste problemen och insyn i hur mycket djursjukvården kostar. Med ett erfaret team och försäkringsbolaget Eir som riskgivare är Petson dedikerade till att göra skillnad för djurs hälsa.  


Petson – din näst bästa vän.
Läs mer på petson.se. 

 


3 tips för ett långt och hälsosamt liv tillsammans!

1. Välj en frisk ras som passar dina behov => vi vet alla att vissa hundraser är sjukare än andra. Vårt bästa tips är att välja en så frisk ras som möjligt och som fungerar bra ihop med dig och din levnadssituation och livsstil

2. Välj valp med omsorg => köp en valp ifrån en seriös uppfödare med dokumenterat friska föräldrar, det ger bästa möjliga förutsättningar för ett långt liv tillsammans

3. Optimalt hull => en överviktig hund löper en bevisat högre risk att drabbas av sjukdomar. Hundar i optimalt hull har visat sig leva i upp till 2,5 år längre jämfört med en överviktig hund.