En adrenalinfylld familjefest i sommar – välkommen till Öland Power Day!

Ölands häftiga, unika och riktigt roliga event närmar sig med stormsteg. Den första juli äger Öland Power Day rum och fyller sommarluften med spänning och glädje för hela familjen. Med en fullspäckad dag med aktiviteter som traktorkörning genom kraftiga surhål och fartfyllda traktorrace är det en dag som du sent kommer glömma.

 – Självklart är dagens höjdpunkt dock SM i Traktorpulling; ett sant spektakel som är riktigt underhållande att titta på, berättar Janne Johansson, grundare av Öland Power Day.

Sommaren är äntligen här och Öland Power Day står redo för att kickstarta semestern med en dag full av skratt, spänning och äventyr för alla. Arrangörerna själva beskriver det som ”Ölands troligen häftigaste event” och med en rad av olika, spännande aktiviteter på schemat är det enkelt att förstå varför.

Dagen inleds med populära Surhålskörning som garanterat kommer utmana förarens skicklighet och lösningsförmåga – och Janne Johansson förklarar att det är ett perfekt start på en fullspäckad, härlig dag.

– Det är extremt utmanande att köra genom surhål, så om någon lyckas ta sig genom det kommer det bemötas med ett enormt jubel, så mycket vågar jag lova.

Läs mer om evenemanget här

Spännande race
Det är dock långt ifrån surhålskörningen som får pulsen att öka och publiken att sitta på helspänn. Traktorracet är en storfavorit bland alla åldrar och med höga hastigheter och snäva kurvor kommer det gå både fort – och innebära en hel del action.

– Förarna får verkligen kämpa för att inte välta under racets gång. Det är verkligen ett race som är extremt kul att titta på, berättar Janne.

Dagen kulminerar i samband med huvudeventet: det efterlängtade SM i Traktorpulling. Han utlovar en uppvisning som kommer fånga allas uppmärksamhet – vare sig de känner till sporten sen innan eller inte.

– Traktorpulling handlar helt enkelt om att dra en släde så långt som möjligt. Denna släde är extremt tung och kräver en enorm styrka och teknik från föraren för att traktorn ska klara av den extrema utmaningen. Med en kamp mellan motorn och tyngdkraften är det både väldigt högljutt och spännande att se vem som till slut når allra längst.

Köp dina biljetter här

Mycket att göra
Öland Power Day handlar inte bara om tävlingar och motorer, det finns även massor av annat att upptäcka. För de små finns det hoppborgar och annat kul att upptäcka, och likaså finns det gott om mat- och dryckesalternativ att välja mellan.

– Markera första juli i kalendern och gör dig redo för en dag du nog aldrig kommer glömma. Varmt välkommen till ön och Öland Power Day, avslutar Janne.


DAGENS PROGRAM

9. 30 Området öppnar
10.30 Surhålskörning
11.15 Traktorrace Standard
12.00 Traktorrace Modifierat
13.00 SM Tractorpulling (pågår till ca. 19.00)

Mat och dryck finns till försäljning under hela dagen.

Varmt välkomna till Öland Traktorpulling Power Day 1/7 

INTRÄDE
Vuxen – 250kr
Barn (10-15år) – 150kr

Barn under 10år går in gratis.

KÖP DINA BILJETTER HÄR

Victor Christophe

Learn More →