En buss kommer lastad – med tapas

STHLM Tapas vill sprida glädje i form av vin och smårätter från hela världen, glada medarbetare och så förstås Tapasbussen, som varje vecka levererar smarriga tapas i hela Storstockholm – från Sollentuna till Nykvarn.

Idén till Tapasbussen kläcktes när coronapandemin briserade i samhället och STHLM Tapas insåg att det krävdes kreativitet för att hålla verksamheten igång.

– Vi började redan i våras att testa litegrann och det gick bra på vissa orter men i den här andra vändan har det blivit en succé, säger Patrick Nendrén, en av grundarna av STHLM Tapas.

Positiv respons
På hemsidan finns ett schema över vilka orter som Tapasbussen kommer besöka den kommande månaden, allt från Sollentuna till Hammarbyhöjden, Lidingö eller Nykvarn. Beställning och betalning sker online och därefter levereras rätterna med Tapasbussen till en förbestämd plats på respektive ort, där man kan hämta sin kasse med mat. Responsen hos STHLM Tapas gäster har varit enorm!

– Det är väldigt uppskattat! Vi levererar till många av våra gamla gäster men får även chansen att stifta nya bekantskaper. Många säger att de ska besöka vår restaurang direkt, så fort pandemin är slut, och sånt är ju alltid roligt att höra, säger Patrick.

Är man fullt frisk kan man fortfarande besöka restaurangen i Vasastan. STHLM Tapas är noga med att följa de restriktioner som finns, med handsprit utspritt på en mängd olika ställen i restaurangen och stora avstånd mellan borden.

Patrick Nendrén och Peter Zander på STHLM Tapas.                                Foto: Jens Spencer

Avslappnad och härlig stämning
Patrick vill uppmana alla som gillar smårätter och har en avslappnad syn på sig själv och livet att testa Tapasbussen:

– Vi har ju en otroligt avslappnad och härlig stämning hos oss och det vill vi förmedla även med Tapasbussen. Till varje gäst vi levererar till skickar vi även med dryckestips till maten samt ger tips om vårens spellista med STHLM tapas-känsla!

Läs mer om Tapasbussen här

Foto: Jens Spencer

Vi serverar tapas från hela världen. Smårätter helt enkelt. Alla tapas har olika tillagningstider vilket gör att det inte finns någon som helst struktur på hur rätterna kommer till bordet. Så lämna kontrollbehovet hemma, luta dig tillbaka och prata om livet. Fokusera på hur mycket det finns att vara tacksam över. 

Läs mer på www.sthlmtapas.se/

STHLM tapas stöttar den ideella organisationen Hand in Hand som arbetar med entreprenörskap som ett effektivt, långsiktigt och hållbart sätt att bekämpa fattigdom. 2 kr från varje vattendrickande gäst matchas med 2 kr från STHLM tapas. Det innebär att 4 kr per vattendrickande gäst går oavkortat till Hand in Hand och på så vis har de samlat in över en miljon kronor sedan idén kläcktes 2017.