Är du kostrådgivare eller PT? Här är det digitala verktyget du inte får missaOm du arbetar som kostrådgivare eller personlig tränare kanske du upplever att det är svårt att hålla koll på hur dina kunder sköter sig. Med Nutrition Data kan du enkelt dela kostscheman och träningsprogram med alla dina kunder, samtidigt som de kan registrera sina måltider och aktiviteter – direkt i mobilen.

Det som gör Nutrition Datas program unikt är att det innehåller både kost- och träningsverktyg i ett enda program. I verktyget finns ett stort antal förslag på recept och övningar som kan kombineras i individuella kost- och träningsprogram. Men du kan även lägga upp dina egna recept och övningar. Alla övningar illustreras med en rörlig bild, så att kunden enkelt kan se hur de ska utföras.

Som kostrådgivare eller personlig tränare ger du varje kund en egen användare i en specialversion av programmet där de enkelt registrerar vad de äter och hur mycket de rör på sig. Du kan sedan göra en analys av energi- och näringsinnehåll och skicka ut passande kostscheman och träningsprogram direkt till kundens inloggning.

Som abonnent av Nutrition Data betalar man en månadskostnad.

– Tanken är att Nutrition Data ska skapa mer i intäkt för våra abonnenter än vad det kostar dem. Man kan ha ett obegränsat antal klienter, ge dem inloggningar till programmet och ta betalt för det. Det gör att Nutrition Data kan bli en extra inkomst för ens verksamhet, säger Katarina Holm Johansson på Nutrition Data.

Intresserad av Nutrition Data? Läs mer här

Gör det möjligt att utföra analyser

Marita Thorell är utbildad kostrådgivare och personlig tränare. Hon driver Peppkampen; en hälsoutmaning som går ut på att deltagarna äter enligt 16:8 metoden. I och med Nutrition Data har det blivit enklare för henne att följa deltagarnas framsteg.

Marita Thorell

– Jag lägger in massa recept i programmet för mina kunder i Peppkampen. Om någon står still i sin viktnedgång kan jag enkelt gå in och göra en analys genom att titta på deras matintag och viktregistreringar. Även träningsverktyget har varit en stor bonus för mig i mitt arbete som pt, säger Marita. 

Jobbar du med kost och träning? Klicka här

Något som är extra bra enligt Marita är att man kan skicka meddelanden i programmet, vilket gör att all kontakt sker på ett och samma ställe.

– Det gör det till ett väldigt bra redskap mellan mig och mina kunder. Det är väldigt smidigt och jag rekommenderar det varmt till alla som arbetar inom den här branschen, avslutar hon.

Prova gratis i 30 dagar

Du som arbetar som dietist, kostrådgivare eller personlig tränare kan prova Nutrition Datas olika program helt gratis under 30 dagar.  Låter det intressant? Klicka här.

Våra produkter ND Komplett, ND Kost och ND Träning bygger på programmet Nutrition Data. Det är ett egenutvecklat professionellt program för näringsberäkning, kostrådgivning och träningsrådgivning. Programmet uppfyller högt ställda krav och används bland annat inom sjukvård, friskvård, forskning och utbildning. Programmet är utvecklat av Nutrition Data Sweden AB i samarbete med Bergklint Education.