Expertens tips – när du ska köpa spabad

Drömmer du om ett härligt spabad som du kan njuta av oavsett årstid? Det finns några viktiga saker att tänka på innan du slår till – här är expertens tips.

Många förknippar ett spabad med lugn och ro, men det finns en mängd andra fördelar. Den kan bland annat ge ökad blodcirkulation och minska stress. Ett spabad kan sätta guldkant på vilken trädgård eller altan som helst och öppna upp för roliga dagar och kvällar tillsammans med familj och vänner.

Drömmer du också om ett spabad? Läs mer här!

Det är dock en investering som kräver att man tänker till så att det blir rätt – därför delar Knut Giever, vd för HotSpring Massage Baths i Norge med sig av några tips som gör det enklare att fatta rätt beslut.
– Priset är inte det enda som spelar roll; det är viktigt att ta reda på skillnaderna mellan de olika leverantörernas erbjudanden och förstås vilka funktioner de olika spabadsmodellerna har. Vissa kräver mer underhåll än andra, och det finns en mängd funktioner som kan lyfta upplevelsen lite extra.

Valet föll på amerikanska tillverkaren
Knut har drivit HotSpring Massage Baths i över 20 år. Han berättar att han besökte ett antal mässor och fabriker innan han valde vilka produkter han ville sälja.
– Jag valde till slut HotSpring, en amerikansk tillverkare som nu har varit marknadsledande inom spabad i Norge i över 20 år. HotSpring har bättre isolering, rengöringssystem, hållbarhet, längre livslängd och säkerhet – dessutom har vi reservdelar som alltid finns i lager och vi erbjuder fantastiskt god service.

Vill du veta mer om HotSpring? Klicka här

Ett väl genomtänkt spabad innebär ett mer problemfritt liv, men med världens ledande tillverkare i ryggen är det möjligt att spara stora dagliga driftskostnader. Knut förklarar att även om två bubbelpooler kan se likadana ut, kan skillnaden i tillverkningsmetod göra stor skillnad när det gäller elförbrukningen.
– Ett av HotSprings spabad testades av Exponent Inc, ett ledande oberoende forskningsinstitut, och resultatet visade en årlig elförbrukning på 30 800 kronor – medan ett liknande spabad från en annan tillverkare hade en elkostnad på nästan 145 000 kronor per år! Det billigaste ingångspriset är alltså inte alltid det mest lönsamma över tid.

Anpassat för vårt nordiska klimat
Ett spabad placeras vanligtvis utomhus och måste kunna stå emot det skandinaviska klimatets temperaturväxlingar. En av de viktigaste sakerna man måste tänka på menar Knut därför är att se till att produkten är helt isolerad för att undvika frysskador, även vid 20 minusgrader.
– Bra isolering minskar också uppvärmningskostnaderna och ljudnivån samt skyddar anslutningar och rör. Det finns många fördelar med att tänka till innan man köper sitt spabad, men väljer du en av våra modeller kan man känna sig trygg med att kunna njuta av härliga bad utan problem under en lång tid framöver.

Här läser du mer om HotSprings spabad

På HotSpring är vår största önskan att ge dig den absolut bästa SPA och massageupplevelse som du kan uppnå som ägare.

Vi förstår att valet av leverantör är lika viktigt som valet av spaet självt. Detta beror på att äga ett spa betyder både ett långsiktigt förhållande till tillverkaren och en lokal återförsäljare. HotSpring uppskattar detta förhållande genom att utfärda alla spa med skydd i form av en solid garanti. Vi erbjuder säkerhet genom att leverera den bästa servicen och supporten i hela Sverige.

Vår integritet och styrka. 
På HotSpring har vi en integritetskultur som speglar vårt engagemang för kvalitet och att betjäna våra kunder. Vi har varit marknadsledande inom kvalitet, hygien och energibesparing i över 40 år och är världens största spa-märke. HotSpring Massagebad AB levererar bad från Watkins i USA och ingår i Masco Corporation. Den senare är ett erkänt Fortune 500-företag.

Vårt engagemang för kvalitet. 
Vi är engagerade i att skapa världens bästa spa. Avancerad teknik och innovation gör HotSpring oöverträfflig i kvalitet och energieffektivitet. Vi är fast beslutna att se till att vårt spa är lätt att använda och underhålla. Vi ställer standarden för att vara energieffektiv och miljövänlig. Vår Highlife NXT-serie är designad av BMW DesignWorks.

Välkommen till en bubblande värld av glädje, hälsa och välbefinnande!

Läs mer här