Fira advent i Årets Stadskärna – ÖstersundFör den som längtar efter mysiga juletider är det snart dags. När den klassiska musiken, färgglada belysningen och varma dryckerna äntligen är framme, känner många av julstämningen i advent. En stad som utmärker sig är Östersund, där Jamtli julmarknad gjort sig känd som en av Europas mysigaste julmarknader - bara en av många upplevelser veckorna innan jul i Östersund.

– Vi är måna om att skapa en välkomnande julkänsla i Östersund, berättar Elisabeth Richardsson, marknadschef på Visit Östersund.

När julstämningen börjar infinna sig, letar många efter mysiga utflykter under advent. Östersund, som utsett till Årets Stadskärna 2019, har gjort sig känd för sin mysiga jul. Stans gator pyntas med julgranar och stämningsfulla ljusinstallationer för att skapa den rätta julstämningen och välkomna besökare. Julmarknader, julkonserter och möten med tomten är smakprov på de upplevelser som väntar den som väljer att besöka Östersund i november och december.

Upplev Östersund - läs mer

Jamtli Julmarknad
En av de främsta anledningarna att besöka Östersund är den stora julmarknaden. Jamtli Julmarknad är en av Sveriges största julmarknader. Över 200 utställare erbjuder närproducerade julklappar för stor och liten, och med cirka 20 000 besökare kommer stämningen att vara på topp.

– Det finns någonting för alla åldrar och smak. Barnen kan pyssla och åka häst eller hundspann, medan du upplever det fantastiska utbudet bland våra utställare. Här hittar du allt som ger inspiration inför julen och ett stort utbud av lokalproducerad mat och hantverk.

Läs mer om Jamtli Julmarkand

Världscup i skidskytte
Förutom traditionellt julfirande kan den som besöker Östersund i november och december även njuta av världscupen i skidskytte. Östersund arrangerade VM tidigare i år och nu rustar man upp för ännu ett event där världens bästa atleter ska göra upp om medaljerna. För Sverige tävlar bland annat Sebastian Samuelsson, Hanna Öberg och Mona Brorsson och nu gör man sig redo för 10 dagar av spännande tävlingar och högt tryck på läktarna.

Se alla tider för Världscupen i Skidskytte här

Vill du lära dig mer om julen är Östersund platsen. Julguider tar dig på en resa genom tiden. Hur firades julen i Östersund förr i tiden? Dessutom hittar du Sveriges officiella julmuseum här, Jamtli Julmuseum. Julaktiviteterna tar fart på riktigt här med programpunkter från första advent till tjugondag knut, alltifrån gammeldags pepparkaksbak och julkortsutställning till adventskalender. Inför julen finns det något för både stora och små att uppleva i Östersund och det är inte svårt att se varför staden röstades fram till Årets Stadskärna 2019.

Du hittar allt du behöver veta om veckorna innan jul, världscupen och mycket mer här

Visit Östersund utvecklar besöksnäringen och marknadsför bilden av Östersund.

Webbsidawww.visitostersund.se