Flyttens tråkiga – men viktiga – checklista

Att flytta till en ny bostad är en häftig upplevelse, men vägen dit kan stundtals vara utmanande. I den här artikeln har Göta Energi tagit fram en checklista på tråkiga, men viktiga, saker som behöver fixas vid flytten.

De flesta är överens om att det är roligare att packa upp än att packa ner saker i samband med en flytt. Många väljer att se en flytt som ett naturligt tillfälle att rensa bland saker som samlats i förråd eller på vinden genom åren. Vissa saker åker i soporna, medan mycket säljs vidare på begagnatmarknaden – något som ökat kraftigt de senaste åren.

En annan viktig del vid en flytt är att se över olika avtal, till exempel elavtal, tv, bredband eller försäkringar, som är kopplade till bostaden. Oscar är elrådgivare på elbolaget Göta Energi och han menar att ett av de vanligaste misstagen i samband med en flytt har med el att göra. 
– Många glömmer att säga upp sig från sitt befintliga nätavtal vid en flytt. Gör man inte det kan det bli kostsamt då man fortfarande är betalningsskyldig, säger han.

Teckna i tid
En bra grundregel är att komma ihåg att teckna ett nytt nät- och elavtal för den nya adressen i god tid innan flytten. Desto närmare inpå flytten teckningen görs, desto större är risken för att elbolaget inte hinner starta elleveransen i tid. Om du byter till ett elavtal hos Göta Energi så lämnar du dina uppgifter till dem, sedan sköter de hela flytten. 
– Det är även viktigt att se över ditt elavtal vid flytt. Det elavtal du hade i din lägenhet kanske inte är det mest lämpade för din nya bostad. Kontakta ditt elbolag i god tid och rådfråga dem, säger Oscar.

När flytten närmar sig är det viktigt att genomföra en adressändring och eventuellt också eftersända posten. Att eftersända posten är bra då du annars riskerar att missa viktig post i samband med att du byter adress.

Oscars checklista vid flytten:

  1. Säg upp ditt nätavtal på gamla adressen.
  2. Ta kontakt med ditt nya nätbolag i god tid.
  3. Se över ditt elavtal.
  4. Korrigera eventuell faktureringsadress hos dina gamla bolag.

Kom också ihåg att inreda energismart redan från början i din nya bostad och koppla in TV, högtalare, köksapparater och andra elprylar i grenuttag med strömbrytare. På så sätt kan du enkelt stänga av elprylarna helt när du inte använder dem, istället för att låta dem dra ström i standby-läget. Undvik att placera stora möbler direkt framför elementen, det hindrar värmen att sprida sig i rummet.


Vi är ett av de snabbast växande elbolagen

Göta Energi är en av de snabbast växande aktörerna på den svenska elmarknaden. 
Vi jobbar ständigt med att tillgodose våra kunders behov och vår vision är att bli Sveriges mest omtyckta elbolag. Därför utvecklar vi hela tiden vår service och vårt säljarbete och tar tacksamt emot dina synpunkter.

Vår kundservice kan titulera sig prisvinnare i kundservice SM. Vi är otroligt glada och stolta över vår kundservice som jobbar hårt varje dag med att ge bästa möjliga service till er våra härliga kunder. Vi vill förändra vår bransch, och lyssnar mer än gärna på vad du har att säga. Det är nämligen så det fungerar hos oss på Göta Energi. Vår nytänkande kundkommunikation har vunnit pris två år i rad som ett kvitto på att vi är helt inne på rätt spår.

Läs mer här