Spara tid och elförbrukning med air fryers

Dagens air fryers är så mångsidiga att de till stor del kan ersätta såväl ugn som spis. Med OBH Nordicas air fryers kan du spara upp till 65% energi jämfört om du använder en vanlig ugn.

Solvärme ger energisäkerhet till Europa när gaspriserna stiger

Europa är beroende av import av olja, gas och kol och energipriserna påverkas snabbt om tillgången stryps. De rekordhöga gaspriserna i Europa har även påverkat de svenska elpriserna. Nu förutser International Energy Agency att det även på medellång sikt kommer vara brist på naturgas i världen. Det innebär förändrade prioriteringar för svenska solvärmebolaget Absolicon med ett ökat fokus på Europa.

Höga framtida gaspriser gör att Absolicon ökar fokus på Europa

Unik metod för uppgradering av fönster sänker dina energikostnader

Under de senaste månaderna har många svenskar påverkats av skenande energipriser och kallare hem och lokaler. Få vet dock om att fönstren kan göra en enorm skillnad, både för energikostnaden, men också inomhuskomforten och påverkan på miljön.

Fem avgörande överenskommelser som kan förändra världens energiförsörjning

Nu har fem av världens största multinationella bolag meddelat att de avser driva sina industriella processer med solvärme från Absolicon. Investeringar i storskalig solvärme ger inte bara låga priser på energin utan också en energisäkerhet där man blir oberoende av händelser på världsmarknaden. Absolicon genomför nu en företrädesemission om 95 MSEK för att bli världens […]

Våra kunder gillar oss – och vi gillar er!

Våra kunder är så nöjda att Uddevalla Energi fick MVG på kundundersökningen som genomfördes under hösten. Ett stort tack till alla våra kunder! Ni är vår drivkraft och era synpunkter och förslag gör oss bättre, hela tiden. Och förresten, har du vänner som också vill bli nöjda? De kan slå oss en signal på 0522-58 08 00, alla är välkomna!

Gör gott för dig, miljön och Västerviks lokala föreningar – genom Västerviks Miljö & Energi

Det råder ingen brist på elleverantörer i landet, men att välja en lokal sådan likt Västervik Miljö & Energi innebär fördelar på flera sätt. Här får du 100 procent förnybar el, möjligheten att stötta det lokala näringslivet och en mycket enkel upplevelse.

– Du slipper krångel och får ett tryggt, hållbart och lokalt elavtal, säger Joakim Hesselgård, marknadschef och Elhandelsansvarig hos Västervik Miljö & Energi.

Hos Söne El kan du få hjälp med nästintill allt: ”Inget jobb är för litet”

När sommaren har blivit höst är det många som vill börja ta tag i flera projekt runt huset och företagsanläggningarna. Vare sig det handlar om att få in nya värmepumpar, kylanläggningar eller el och fiber finns Söne El – som med drygt 30 års erfarenhet och med tekniker inom flera olika yrkesområden har kunskapen som krävs.

Bra Miljöval på elen – lika självklart som att välja eko-bananer

Du som är elhandelskund hos Eskilstuna Energi och Miljö kan välja till Bra Miljöval. Sara Widman, kommunikatör för Bra Miljöval Elenergi på Naturskyddsföreningen, förklarar varför det är ett bra val.

Bra Miljöval på elen – lika självklart som att välja eko-bananer

Du som är elhandelskund hos SEVAB Strängnäs Energi kan välja till Bra Miljöval. Sara Widman, kommunikatör för Bra Miljöval Elenergi på Naturskyddsföreningen, förklarar varför det är ett bra val.

Så vill Schneider Electric skapa ett mer hållbart samhälle – och minska energianvändningen

EU har satt som mål att inte ha några nettoutsläpp av växthusgaser 2050. Företaget Schneider Electric har satt ännu ambitiösare mål och vill att hela samhället ska nå dit genom att snabba på elektrifieringen av samhället – och låta digitalisering spela en avgörande roll.