Nu är det enklare än någonsin att vara klimatsmart

Vi blir allt mer måna om att vara klimatsmarta och använda oss av tjänster som gör gott för miljön. Att hitta el som är bra inom just detta område kan verka enkelt med hjälp av flertalet miljömärkningar – men riktigt så lätt är det inte, menar Bo Anders Antonsson, vd på Falkenberg Energi.

Flyttens tråkiga – men viktiga – checklista

Att flytta till en ny bostad är en häftig upplevelse, men vägen dit kan stundtals vara utmanande. I den här artikeln har Göta Energi tagit fram en checklista på tråkiga, men viktiga, saker som behöver fixas vid flytten.

Här är unika utbildningen för dig som vill in i framtidsbranschen

Heta Utbildningar i Härnösands kommun introducerar nu utbildningen Montageledare Solel inför höstterminen 2019. Yh-utbildningen har tagits fram i samråd med företag som är verksamma inom solelsbranschen.

Stort intresse för Westcoast Windows flexibla och miljövänliga fönster

Att tillverka fönster är en konst, och kräver hantverkskunnande och erfarenhet för att bli riktigt bra.

Så vet du om du ska välja fast eller rörligt elpris

Hösten är nu onekligen här och med det kyligare vädret kommer högre elpriser och saftigare elräkningar. Många funderar på vilket som egentligen är det bästa valet – fast eller rörligt elpris?

Svensk – Kinesisk storsatsning med grön obligation

Högt ställda solenergimål och ett starkt växande energibehov har gjort den kinesiska marknaden för solenergi mycket attraktiv. Genom att investera i en grön obligation kan du vara med och minska användningen av kolkraft samtidigt som du får en attraktiv ränta på 8,75 procent.

Nya trenden: Därför vill vi ha underhållsfria fönster 2018

Funderar du på att byta fönster i ditt hus men är rädd för att det ska bli en dyr och tidskrävande historia?
På Menta Fönster hittar du prisvärda fönster som kan bespara dig tid, energi och pengar.

”Jag vill att alla ska ha råd med en elcykel”

Har du också insett de många fördelarna med en elcykel men känner att det är för dyrt att köpa en egen? 
Stark Drive vill göra elcykeln tillgänglig för alla och har skapat prisvärda och högkvalitativa modeller – till priset av en vanlig cykel. 
– De är förmodligen de mest prisvärda cyklarna i världen, säger Oscar Stark, vd.

Nu vill allt fler bo i arkitektritade trähus

Allt fler drömmer om ett arkitektritat hus av trä framför standardiserade kataloghus eller huslösningar av sten och betong. Men att hitta en hustillverkare som får förtroendet att göra verklighet av drömmen kan vara svårt. Moderna trähus är en hustillverkare som bygger ditt hus precis som du vill ha det – i trä.

Listan: 4 oväntade saker – som kan göras av trä

Du kanske tänker tidningar, parkettgolv eller möbler när du tänker på trä? Snart kan allt från högtalare till frigolit skapas av materialet – något som kan hjälpa Sverige att bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.
– Genom att ta forskningen från akademien till riktiga produkter ska vi bidra till att göra Sverige fossilfritt, säger Paula Martirez, kemist och affärsutvecklare på Cellutech.