Förhandlingstips: ”Kan spara dig tusenlappar varje månad”

Brukar du förhandla ner priset på dina lån, försäkringar, ditt mobilabonnemang, elavtal eller bredband? Tyvärr är det få som tar sig tid att göra det – men det finns ofta stora pengar att spara genom att påminna dina leverantörer om att du finns och förtjänar en rabatt. 

Testa Påmind – här laddar du ner appen direkt

Trots att de flesta av oss betalar stora pengar för försäkringar, abonnemang, lån och avtal varje månad är det få som vet att det går att sänka kostnaderna – genom förhandling.
– Tyvärr väljer många att acceptera summorna utan att ifrågasätta dem, antingen på grund av bristande kunskap eller brist på motivation att ta striden, säger Ebba Albråten, marknadschef på Påmind.

Bäst villkor nu och framåt
Påmind är en kostnadsfri och automatiserad tjänst där du enkelt väljer vilka avtal du vill förhandla ner priset på. Påmind påminner sedan dina leverantörer om att du finns och förtjänar en rabatt – och om du inte får någon hittar de ett annat konkurrenskraftigt erbjudande på marknaden.

– Efter förhandlingen registreras alla viktiga datum, som när bindningstider löper ut eller rabatter förfaller. Tjänsten fortsätter helt enkelt att bevaka ditt avtal för att säkerställa att du får de bästa villkoren och priserna även i framtiden.

Genom att använda Påmind kan du ta kontroll över dina ekonomiska utgifter och säkerställa att du inte betalar mer än nödvändigt för dina vardagstjänster.
– Använd de pengar du sparar för att investera i andra områden i ditt liv – eller helt enkelt för att bygga upp ditt sparande och ekonomiska trygghet.

Testa Påmind idag, klicka här!

Här är några områden där förhandling kan vara särskilt värdefull: 

Lån: Att förhandla ner räntan på dina lån kan ha en enorm inverkan på lång sikt. Genom att förhandla om lägre räntor eller bättre villkor kan du spara tusentals kronor över lånets löptid.

Då räntor är individuella är det svårt att ge snittbesparingar via Påmind, men det är en av de absolut dyraste posterna hushåll har i dag. Det rör sig ofta om stora summor i besparingar.

Försäkringar: Försäkringspremier kan vara en betydande utgiftspost varje år. Genom att förhandla med olika försäkringsbolag eller förnya dina befintliga avtal kan du hitta bättre priser och erbjudanden som passar din specifika situation. Under mars 2023 sparade Påminds kunder i snitt 2 600 kronor på att få sina bilförsäkringar förhandlade genom Påmind.

Mobilabonnemang: Mobiloperatörer erbjuder ofta olika paket och priser. Genom att förhandla om bättre villkor eller byta till en annan operatör kan du hitta ett billigare alternativ som fortfarande möter dina behov. Via Påmind har besparingar på i snitt 1 500 kronor per år gjorts utan ansträngning, då man bara behöver tacka ja till erbjudanden som redan är förhandlade. Självklart finns det mer att spara där om man sitter på ett dåligt avtal.

Elavtal: Priserna på el kan variera mellan olika leverantörer. Genom att förhandla eller jämföra olika erbjudanden kan du hitta ett elavtal som passar din förbrukning och budget. Det kan röra sig om besparingar på så mycket som 2 000 kronor per år via eller mer om du exempelvis har en hög förbrukning.

Bredband: Internet är en viktig del av vår vardag, men bredbandskostnader kan vara höga. Genom att förhandla med din bredbandsleverantör kan du kanske få ner priset, eller få bättre hastighet för samma kostnad. Bredbandsbesparingar ligger i snitt på 2 200 kronor genom Påmind, och även där finns det större pengar att spara om man sitter på ett alldeles för dyrt avtal idag.

Summerar man upp alla dessa kostnader så kan man spara stora summor bara genom att ta sig tiden att förhandla, eller låta Påmind göra det åt dig!

Det viktigaste i livet är gratis.
Allt annat kostar.

Du vet såklart vad det viktigaste i livet är. Kärlek. Vänner. Familj.
Att må bra.

Allt det där som är motsatsen till stress och pengar.

Ändå är det lätt att hamna i oro över att betala för mycket för tråkiga saker. Saker som kostar, men som vi måste ha för att livet ska funka. Oro över om du verkligen har det bästa elpriset, eller ett för dyrt mobilabonnemang. Och det tycker vi är alldeles åt skogen.

Victor Christophe

Learn More →