Fyll ditt hem med vårtrevnad och mys!

Våren är på väg med stormsteg och påsk är här om ett ögonblick. Även om inte heller det här är året för stora kalas är det viktigare än någonsin att skapa mys och trivsel hemma. Med Stumpastaken har du en inredningsprodukt som ändrar skepnad allt efter årstid eller humör.

Vårsolen har börjat titta fram och vi soltörstande nordbor med den. Längtan efter en bunt färska tulpaner på bordet och vårfint hemma kommer som ett brev på posten när vi kryper fram ur vårt vinteride. Stumpastaken erbjuder näst intill oändliga dekorationsmöjligheter och den sätter stämningen på bordet på ett utmärkt sätt. Från början skapades den här smarta ljusstaken som en lösning på problemet med alla ljusstumpar som oundvikligen blir över och kastas bort. Nu sparar man istället alla stumpar och bränner på ett säkert sätt ner dem till botten istället för att kasta dem.

Läs mer om Born in Sweden här

Så mycket mer än en ljusstake
Den första Stumpastaken med plats för 16 ljus designades av Jonas Torstensson redan 1991. Sedan Born in Sweden tog över produktionen 2015, har serien växt till fem olika modeller med tre olika ytor, rå, svart eller polerad. All produktutveckling sker fortfarande i samråd med Jonas.

Kim Vejsholt, ägare och grundare till Born in Sweden säger:

– Stumpastaken är en så exceptionellt unik produkt och vi märker hur mycket folk älskar den. Med alla tillbehör som finns att välja på, vet vi att Stumpastaken har en central plats i oändligt många hem. Man använder gallren och har den som varmhållare av mat eller tekannan, man sätter i de små minivaserna och blandar blommor och ljus, eller använder dem till nötter och salta pinnar och har den som en snacksbricka. Nu i påsktid är det väldigt populärt att använda den till ägghållare också.

Vill du veta mer om Stumpastaken?

Återvinning – för miljön och för framtiden
Kim Vejsholt, ägare och grundare till Born in Sweden säger:

– Stumpastaken är helt rätt i tiden på flera sätt. Vi tillverkar den i Sverige av 100% återvunnen aluminium vilket bara det är en stor miljövinst. Att jordens resurser återanvänds är helt nödvändigt, det kan inte ha undgått någon. När man dessutom kan använda en riktigt snygg inredningsprodukt till att minska övrigt svinn, i det här fallet stearinstumpar, är det naturligtvis dubbelt så bra.

För lite större buketter:
Born in Sweden är förstås mycket mer än Stumpastaken. Kim Vejsholt igen:

– Vi är ett litet designbolag som jobbar hårt med att ständigt utveckla en kollektion som ska hålla över tid. Även här är miljötänkandet i fokus, vi använder bara material som antingen är återvunna, eller som kan återvinnas. Allt vi gör ska kunna användas och älskas i ett hem länge och förhoppningsvis bli till en klassiker. Ett exempel är våra Spherevaser, som varit med oss nästan ifrån starten och fortfarande är lika populära.

Sphere vaserna finns i tre olika storlekar  och i tre olika färger på kulan. En perfekt present som är så fin att man gärna låter den stå framme även utan blommor i.

Med hjälp av en smart placeringskula i rostfritt stål som följer med varje vas, kan i princip vem som helst få till en snygg bukett. Blommorna står vackert i vasen och även om man bara har ett par blommor blir det ändå till ett fint arrangemang. En sak är säker, alla blir glada av blommor!

Born in Sweden grundades 2008, med en tydlig vision att utveckla snygga designartiklar till en internationell marknad. Idéen är att våra produkter inte bara ska ha en funktion, utan även med en tvist som får dig att le. Vi är noggranna med att använda material som har en lång livslängd, och vi försöker att använda återvunnen råvara när det är möjligt.

Vi tror på långvariga produkter för alla hem, saker du kan bli gammal tillsammans med. I samarbete med ett flertal designers producerar vi saker vi älskar och produkter som vi känner passar vårt märke. Born in Sweden firar den svenska livsstilen och vårt mål är att göra det möjligt för alla att få in en bit av Sverige i sina hem.