Golfweekend i Västerås: “Bra boende, god mat och banor för alla nivåer”I tider då det är bra att umgås utomhus och hålla lite avstånd till varandra söker sig allt fler till de svenska golfbanorna. Med hela åtta banor är Västerås en golfstad att räkna med för en golfweekend utöver det vanliga – här väljer du mellan parkbana, skogsbana eller utmanande hål vid Mälarens kant.

– Oavsett om du spelar på elitnivå eller inte har hunnit ta ditt gröna kort än kan du boka en golfweekend med boende och god mat i Västerås, säger Pernilla Törngren på Visit Västerås.

Det är få sporter som slår golfen sett till lugn, koncentration och naturupplevelse. Nu när solen har letat sig fram och vi uppmanas att hålla distans till varandra ökar intresset för golf – och allt fler upptäcker charmen i att boka in en golfresa med spel, god mat och bekväm övernattning i Sverige.

Ett stenkast från centrum
I Västerås finns flera unika naturområden som har avsatts för just golfspel. Att staden har åtta golfbanor gör att de kan erbjuda stor variation. Anna Nordqvist Open spelas på den härliga parkbanan Västerås GK som bara ligger ett stenkast från Västerås centrum. Du kanske åker hit för att titta på proffsen när de spelar – och om du själv inte har grönt kort kan du ta en tur till Skerike GK och Frösåkers GK och spela på pay and play på separata pay and play-banor.

– Eftersom många är nyfikna på att börja spela golf är det perfekt att prova på sporten där, på sina egna villkor. När man väl har tagit grönt kort står resten av banorna öppna – Fullerö, Orresta, Tortuna… Det finns som sagt totalt åtta banor så var du nu börjar någonstans beror på vilken typ av golfbana du önskar spela, säger Pernilla Törngren på Visit Västerås.

Vill du se samtliga golfbanor i Västerås? Klicka här

”De som kommer hit vill tillbaka”
Om du inte bor i Västerås eller om du helt enkelt vill unna dig en ”staycation” finns boende på flera av banornas anläggningar.
Du kan boka golfpaket på något av hotellen i Västerås city, se fram emot en vistelse i de nya hotell som Frösåker Golf & Country Club öppnar i augusti – eller boka en natt på omtalade och populära The Steam Hotel.
– Hotellet har blivit en snackis och lämnar aldrig någon besviken. Det ligger otroligt vackert beläget precis vid Mälaren och det sägs att alla som kommer hit vill tillbaka.

Läs mer om boenden i Västerås här

En bra golfrunda avslutas med en god bit mat. I Västerås är restaurangutbudet stort – och flera av dem är med i the White guide. Vill du veta vilka? Klicka här.

Spela Kanalslaget
Nu har du chans att vinna utan att det är poängen som styr. I år firar Strömsholms kanal 225 år. Pernilla berättar att det firas på olika vis och Kanalslaget 2020 är en av dessa aktiviteter.
– Om du spelar de sex banor som är med i Kanalslaget: Västerås GK, Ängsö GK. Strömsholms GK, Surahammars GK, Fagersta GK och Hagge GK, så är du sedan med i en utlottning av fina priser. Poängen spelar som sagt ingen roll utan allt som krävs är att du spelar dessa sex banor under perioden 22 juni - 16 augusti.
Här läser du mer om Kanalslaget

Golfweekend i Västerås

Kom och spela golf i mälarstaden Västerås i sommar!

Oavsett om ni är ett par eller ett kompisgäng som är intresserade av en golfweekend, finns det flera alternativ att välja på.

I Västerås finns flera unika naturområden som avsatts för golfspel. En av dessa ligger bara ett par drivar från centrum, Västerås Golfklubb. Endast 20 minuter utanför city finns dessutom vackra Frösåkers Golf & Country Club som rankas högt bland Sveriges golfbanor. Parkbana, skogsbana eller utmanande hål vid Mälarens kant, välj utmaning utifrån intresse och ambitionsnivå.

Läs mer här