Så kan du minska fästing- och myggbett med Reimas kläderFör varje dag som går närmar vi oss den efterlängtade sommaren. En årstid som så ofta förknippas med sol, bad och lek – men även mygg, getingar och att bränna sig. Genom klädesföretaget Reima är det enklare än någonsin att skydda sig mot insekterna; tack vare kollektionen Anti-Bite och dess ytbehandling som snabbt stöter bort dem.

Att vara ute och leka i den härliga sommarsolen är en favoritaktivitet för många barn, men är också något som gör allt från mygg- till andra otrevliga insektsbett blir så gott som oundvikligt. Istället för att behöva använda stora mängder av sprayer mot både solens bränna och insekters bett finns bekväma plagg från klädesföretaget Reima, som med sin Anti-Bite-kollektion gör det enklare än någonsin för obehindrad utomhusaktivitet.

Reima grundades i Finland, och har ända sedan 1944 producerat och designat kläder för aktiva barn. Förutom att främja en lekfull vardag för barn mellan 0-12 år genom bekväma och högkvalitativa kläder är frågan om hållbarhet något de håller nära hjärtat. Detta syns bland annat genom dels samarbeten, och även kollektioner likt nya Anti-Bite.

Läs mer om Reima här

Anti-Bite-kollektionen är baserad på ett säkert, biologiskt och nedbrytningsbart insektsmedel, IR3535, som både stoppar insekter såsom vanliga kemikalier som ofta går att hitta i andra kläder. Detta medel är giftfritt, doft- och färglöst och har konstaterats säkert för såväl vuxna som för barn över sex månader.

– Skillnaden mot att ha medlet på plagget mot att spraya det på huden är att det håller i flera år, istället för ungefär åtta timmar. Efter hundra tvättar ger ytbehandlingen fortfarande 75 procent skydd. Sen är det självklart också miljövänligt och ofarligt för insekterna: det dödar inte insekterna utan stöter helt enkelt bort dem, förklarar Ann-Sofie Laredius på Reima.

Solkläder gjorda av PET
Plaggen från Reimas Anti-Bite-kollektion är precis som alla andra kläder hos Reima helt giftfria. Ytterplaggen är även i vanlig ordning smutsavstötande – något som gör att du dels slipper tvätta lika ofta vilket gynnar miljön, samtidigt som barnet kan fortsätta med sina lekfulla äventyr.

Anti-Bite är på många sätt ett självklart val till sommargarderoben. Kollektionen har allt från till exempel byxor i bekvämt stretchmaterial och en tunnare jacka, till hattar som skyddar mot fästingar, mygg, löss – och solen, tack vare sin solskyddsfaktor 50+.

Vill du läsa mer om kollektionen?

För den som vill skydda barnen ytterligare mot solens starka strålar finns UV-plaggen – en kollektion av färgglada och somriga kläder som skyddar rejält. I år dessutom utvalda UV-plagg tillverkade genom återvunna PET-flaskor, och precis som förut också giftfria.

– Det finns mycket som är riktigt bra med Reima, utöver kollektionen Anti-Bite. Vi samarbetar enbart med socialt och miljömässigt ansvarsfulla företag, samtliga kläder är giftfria och våra ytterplagg är designade för att kunna ärvas av minst tre barn. Det är också ett plus att det är många i familjen som kan använda sig av våra plagg, med storlekar för de allra minsta upp till 164.

Här finns Reima
För dig som vill köpa plagg från Reima finns flera val; direkt på Reimas hemsida finns möjligheten att beställa hem ända till dörren, deras egna butik i Westfield Mall of Scandinavia samt hos återförsäljare. Förra året öppnade Reimas allra första outlet i Sverige på Hede Fashion Outlet i Göteborg.

– Hos oss finns något för så gott som alla barn, med plagg som alltid har miljön i stort fokus, avslutar Ann-Sofie.

Reima står för rörelseglädje. För de där stunderna som gör skillnad. För alla spännande utmaningar utomhus och inomhus och allt däremellan.

Reima står för en aktiv barndom som betyder något. Vi vill släppa loss rörelseglädjen och göra den till ett minne för livet. För varje dag, alla väder, varje upplevelse, oavsett var äventyret väntar.