Han lär människor att le sig till framgångGenom glädje och öppenhet lyckades Amo Cartwright vända en tuffa uppväxt till en framgångsrik karriär som säljare. Med sitt ständiga leende har han nu även gjort sig ett namn som inspirerande Linkedin-profil och uppskattad föreläsare, som hjälper säljare att nå framgång genom det han kallar ”The Golden Mindset”.
  Det handlar egentligen om att uppskatta alla moment i livet, säger han.

Idag är Amo Cartwrights signum hans smittsamma leende och hans positiva inställning till livet men vägen dit var inte enkel. Under uppväxten i Skåne utsattes Amo för både psykisk och fysisk misshandel och han berättar själv att han som ung hade usel självkänsla.

Vändningen kom när Amo jobbade inom psykvården i 20-års åldern. Där träffade han återigen personer som kunde vara både aggressiva och säga nedlåtande saker men han insåg att deras beteende inte egentligen handlade om honom.

– De var sjuka och det visste jag, så därför tog jag inte åt mig. Då bestämde jag mig för ingen annan ska få bestämma hur jag ska må, berättar han.

Den här insikten blev en nystart och Amo bestämde sig för att både konfrontera det som fått honom att må dåligt under uppväxten och att möta både framtiden och andra människor med glädje. Den här nya livsinställningen visade sig också komma väl till pass när han som 30-åring flyttade till Stockholm och började jobba som säljare. Redan från första dagen insåg Amo nämligen att hans nya sätt att närma sig människor, med öppenhet och glädje, gjorde säljjobbet mycket enklare.

– Jag började på ett nytt jobb där jag knackade dörr och det var superroligt. Jag slog Europa-rekord första dagen och efter bara två veckor blev jag säljcoach, berättar han.

Idag jobbar Amo Cartwright som säljare och säljcoach men har också startat en karriär som föreläsare. Föreläsningsjobben berättar han är ett direkt resultat av hans närvaro på LinkedIn där han det senaste halvåret varit aktiv med att lägga ut inspirerande videor och texter som fått stor spridning.

Läs mer om Amo Cartwright och "The Golden Mindset" här.

Grunden för Amos coaching och hans föreläsningar är det han kallar ”The Golden Mindset”, en filosofi som berör både arbetet och livet. Till skillnad från många andra säljgurus och föreläsare utgår Amo nämligen inte primärt från olika säljtekniker för att vinna över olika typer av kunder. Istället utgår han från insikten att den bästa säljtekniken är att själv må bra.

– Generellt sett handlar det om att jobba med det mentala. Om du som säljare sitter och ringer hundratals samtal då ska du le varje gång. För kunden hör om du är glad. Dessutom kommer du må bättre och du kommer hitta fler lösningar. Problemet är att vi ofta blir mentalt blockerade eftersom vi sitter och tänker på annat i livet. Där har många en utmaning för det är väldigt svårt att släppa saker om man inte först tar itu med dem.

Som coach jobbar Amo därför mycket med att bygga en positiv inställning till livet. Det handlar dels om att uppskatta vardagliga saker, dels om att direkt hantera de saker som tynger en. Att skaffa ett Golden Mindset handlar helt enkelt om att träna sig själv i att hantera livet på ett bättre sätt, förklarar han. 

– För att bli trygg i sig själv så måste man lära känna sig själv och älska dig själv. Först när du lär dig det kan du starta med ”The Golden Mindset”, för då kvittar det vad någon säger till dig för du vet vem du är och att du är bra.

Läs mer om Amo Cartwright och "The Golden Mindset" här.

 

 

Om Amo Carwright

Utifrån sin egen filosofi ”The Golden Mindset” hjälper Amo Cartwright människor att nå framgång i livet, arbetet och privatlivet.

Amo arbetar både som säljcoach, livscoach och dom inspirerande föreläsare. För att ta del av Amos inspirerande vardagstips om försäljning och livet kan du följa honom på LinkedIn.

Läs mer om Amo och boka föreläsningar via amocartwright.com