Här är det perfekta redskapet för en äventyrlig vårEfter en kylig och tämligen lång vinter är det många som välkomnar våren och dess flera aktiviteter. När temperaturerna stiger och snön har smält är Sveriges natur en uppskattad plats för många – men att vistas i skogen i timmar kräver sin utrustning. Opinel säljer i dag ett flertal olika typer av knivar, däribland fickknivar perfekta för skogens äventyr.

När solen tittar fram efter vad som för många känts som en evighet kliar det i fingrarna för flera att ta sig ut i vårskogen. Oavsett om det gäller att gå på långa promenader, plocka bär, ha mysiga picknicks eller campa över natten finns redskap som inte bör varken glömmas bort eller tummas på kvalitetsmässigt. Med Opinels serie Tradition får du en vacker fickkniv, som precis som namnet hintar om härstammar från över hundra år av produktion.

Mäktig historia
I hjärtat av de franska alperna har den traditionella fickkniven producerats ända sedan 1890. Från då till nu har fokusområdet varit detsamma: en enkel liksom slitstark fickkniv. I dag har den ihopfällbara kniven blivit något av en designikon och är ett fortsatt populärt val för alla typer av aktiviteter – och inte enbart i skogen. 

– Opinel har haft ett avtryck i historien på flera sätt. Alpguidaren Roger Frison-Roche och bergsbestigaren Savoyard hade alltid med sig en Opinelkniv på sina bestigningar. Picasso använde en sådan för att skapa sina omåttligt kända skulpturer. Det är en kniv som minst sagt sitter på en imponerande historia, säger Morgan Andersson, CEO på NordicEnvoy.

Vill du ha mer information om NordicEnvoy och Klean Kanteen?

Förutom att vara ett för många självklart val när det kommer till fickknivar finns ett flertal andra typer av knivar, också från Opinel. Användningsområdena är många, exempelvis för den som söker en kniv bäst lämpad för trädgårdsarbete, köket, kött, eller gourmet och mycket mer. Dessutom kan du om du önskar gravera in ett meddelande på den kniv du önskar.

För ett grönare outdoorliv
NordicEnvoy inriktar sig på försäljning av produkter för ett mer miljövänligt outdoorliv, och marknadsför och distribuerar ett flertal gröna varumärken. Några exempel på dessa är de mycket populära Klean Kanteen, ChicoBag, To-Go Ware och då även Opinel – för att nämna några få.

– Vi har ett stort urval av bra produkter för den aktiva individen. Med Opinel får du riktigt bra knivar, oavsett om du är i behov av något till köket eller för dig som vill ut och äventyra i Vårsverige, avslutar Morgan Andersson.

NordicEnvoy är ett företag inriktat på försäljning av produkter för ett miljövänligare outdoorliv.

Man marknadsför och distribuerar varumärken som bland annat Klean Kanteen, Sunday Afternoons, Opinel, ChicoBag, ToGoWare och många fler.

NordicEnvoy / Scandinavian Distributing AB
Baumansgatan 3, SE-593 32 VÄSTERVIK
Tfn: +46 (0)490 44 40 50
E-post:
kundservice@nordicenvoy.se