Här är fastan som kombineras med färdiglagad mat som stödjer kroppens självläkning

Rebelly grundades med visionen att göra fasta tillgänglig och hållbar för fler genom vällagade och supergoda måltider, hemlevererade direkt till dörren, som är anpassade för att underlätta kroppens självläkning. Rebelly erbjuder en tredagars fasta där du får allt färdiglagat och schemalagt för att maximera hälsoeffekterna. Med Rebelly får man både struktur och näringsrika måltider som hjälper till att upprätthålla fasta och skapa bättre rutiner; men framför allt får man ta del av en gemenskap. 

Mitt under pandemin föddes idén till Rebelly. Grundaren, Ebba Wickbom, märkte att det fanns ett behov av mer struktur och mänsklig tillhörighet. Efter att ha läst mycket om fastekost och fördelarna med att fasta med mat, kände hon att något saknades på marknaden. Hon inspirerades av böcker och forskning och insåg att det borde finnas ett enklare sätt att fasta på – ett sätt där maten redan är förberedd av kockar och där människor kan stötta varandra. Så föddes idén till Rebelly: ett community där färdiglagade, näringsrika måltider gör det lättare att följa fasta samtidigt som man får den viktiga känslan av gemenskap. 

– Vi ville skapa något där folk kan fasta tillsammans, få stöd och samtidigt dra nytta av alla hälsofördelar, berättar Ebba. 

Upptäck Rebelly idag

 3 dagar med supergod mat
Rebelly erbjuder en tredagars fasta i Stockholm där man får hem tre påsar för tre dagar, fyllda med vällagad och supergod mat som äts vid bestämda tidpunkter på dagen för att maximera hälsoeffekterna. Allt är färdiglagat av kockar och behöver endast värmas upp efter leverans.  

Rebellys koncept bygger på en så kallad "fasting mimicking diet", som ger kroppen fördelarna av fasta utan att behöva helt avstå från näring. Dessutom inkluderas ett brett spektrum av näringsämnen i maträtterna, särskilt genom vegetabiliska ingredienser. En typisk fasta innebär måltider med upp till 50 olika grönsaker, något som är svårt att få till i vardagen. 

– Med vår metod undviker man protein för att uppmuntra kroppens självläkning. Detta innebär bland annat att gamla celler och bakterier bryts ner och rensas ut, vilket främjar cellregenerering, minskar inflammation och förbättrar insulinkänsligheten, förklarar Ebba. 

Läs mer om Fasting Mimicking-diet här

Så går det till
För att anmäla sig till Rebellys fasteprogram börjar man med att besöka deras hemsida och välja det fastepaket som passar bäst. När du har gjort ditt val, genomför du bokningen online och får sedan en bekräftelse. Rebelly skickar hem de färdiglagade måltiderna, så att du enkelt kan följa programmet enligt de angivna dagarna och tiderna. 

Under fasta-perioden får du också tillgång till ett community med stöd, viktig information och notiser kring när du ska äta, vilket hjälper dig att maximera hälsofördelarna och upprätthålla motivationen. 

– Vi tror starkt på kraften i gemenskap. Att fasta tillsammans med andra gör upplevelsen både lättare och roligare, säger Ebba. 

Rebelly har fått flera positiva reaktioner från användare, där många upplever ökad energi och bättre sömn.

– Det är verkligen inspirerande att se hur vår fasta ger våra kunder struktur och inspiration till bättre vanor i vardagen, betonar Ebba.

Få 20% rabatt – ange rabattkoden Höstboost20

"Att stötta kroppen på bästa möjliga sätt"

En person som använder Rebellys produkter är Daniel lindström. Han berättar om sin upplevelse:

– Jag känner mig piggare, starkare, lättare och upplever också ett slags glow. Har fått kommentarer som 'vad du ser frisk och hälsosam ut'. 

Med Rebellys framväxt hoppas grundaren kunna erbjuda fler möjligheter för människor att utforska de hälsofördelar som kommer med strukturerad fasta.

– Det handlar inte bara om att undvika mat, utan att få i sig rätt näring för att stötta kroppen på bästa möjliga sätt, avslutar Ebba.

Mer om Rebelly 
Rebelly erbjuder en tredagars fasta med hemlevererade, färdiglagade måltider som främjar kroppens självläkning och hälsa. Genom en fasting mimicking diet får kunderna fördelarna av fasta utan att behöva avstå från näring, samtidigt som de får stöd och vägledning från ett engagerande community. Missa inte: just nu erbjuder Rebelly 20% rabatt – ange rabattkoden Höstboost20