Har du smärta och värk i fötter? Tänk på det härSmärta och värk i fötter som beror på felaktig belastning står i dag bakom ungefär hälften av alla arbetssjukdomar. Trots att lösningen kan vara enkel; ett par skor som avlastar foten rätt. Skoproffsen är specialiserade på arbetsskor för att agera proaktivt mot – och bli kvitt – fotsmärta.

Foten består av 26 ben, 20 muskler, 33 leder och 106 ledband och kan om den belastas fel orsaka smärta och värk. Några av de vanligaste åkommorna är hälsporre och hälseneinflammationer och uppstår ofta i yrken där du står upp och går mycket. Skoproffsen har ett brett sortiment med skor som ger dina fötter rätt stöd och komfort för att undvika fotproblem.

– Om du belastar dina fötter mycket och använder fel skor kan det visa sig med att du får ont i hälarna när du kommer hem från jobbet. Ofta förvärras smärtan i hälen om du inte gör något åt det, då kan du få ont redan när du stiger upp på morgonen, berättar Håkan Magnusson från Skoproffsen.se

Är du i behov av ett par bra arbetsskor? Klicka här!

Skoproffsen har lång branschkunskap inom området och har ett brett sortiment med skor som med en unik funktion absorberar stötar från golvet när du sätter i hälen. Skorna skiljer sig från konventionella skor eftersom skon under stegets alla faser fördelar vikten jämt över hela fotsulan – istället för att vissa områden ska ta all belastning.

– Du får en stötdämpande effekt genom stegets alla faser, från hälnedsättningen till att du står på foten och vidare till avstegsfasen, berättar Håkan Magnusson.

Läs mer om Skoproffsen här

Bild: En del av utbudet hos skoproffsen.se

Användbart i flera branscher
Vidare berättar Håkan att fel skor kan bli en dyr och smärtsam historia för såväl arbetsgivare som anställda och statistik visar att ungefär hälften av alla arbetssjukdomar beror på just felaktig belastning.

”Känner effekten direkt”
Hos skoproffsen finns arbetsskor för dig som jobbar inom allt från lager till verkstäder, fabriker och vidare till yrken inom vård- och omsorg, kök och städ. Här finns även sandaler och sportiga och stilrena herr- och damskor.

– Du känner effekten direkt när du tar dina första steg, oavsett om du inte har några känningar eller om du redan har en utvecklad inflammation, avslutar Håkan Magnusson.

Är du i behov av ett par bra arbetsskor? Klicka här!

Vi har funnits i branschen i många år och har en gedigen kunskap om skor. För oss är det viktigt att kunna stå bakom de produkter som vi erbjuder, därför tar vi bara in varumärken som vi själva skulle kunna tänka oss att använda. 

Här hittar du vårt sortiment!

Har du några frågor? Kontakta oss gärna här!