Så kan man minska energianvändningen i byggnader med upp till 80 procent

Klimatförändringarna blir allt mer påtagliga och tillsammans måste vi samverka för att hålla ner utsläppen. En viktig del är att minska energianvändningen i bland annat fastigheter. Innenco, som funnits sedan 2015, är inriktade mot besparingar av energi, el och vatten. Företagets koncept går ut på att leverera kostnadseffektiva energilösningar till kommersiella och privata fastigheter med Net Zero Vision – så här funkar det. 

När Tomas Jonsson grundade Innenco, som står för Innovative Energy Concept, ville han förändra faktorer som låg energieffektivitet och höga energitoppar. På marknaden hade han sett många energisystem som både var kostsamma och negativa för vår planet. Han kände att något behövde göras. Det här resulterade i Innencos patentsökta lösning som kan minska energianvändningen i byggnader med upp till 80 procent.
– Energilösningen bygger på ett lågtemperatursystem där den egenutvecklade värmeväxlaren, Active Elements, och det egna styrsystemet, Smart Control, bidrar till att fördela både värme och kyla på ett optimalt sätt, säger Tomas Jonsson, vd på Innenco.

Active Elements – Ett smart distribution system

Goda resultat i en oberoende studie
Innencos system är mycket hållbart och väldigt lätt att implementera. Det är även helt kompatibelt med ISO-standarder, EU-direktiv, gröna byggnader, smarta stadsstandarder och ger fantastiska resultat i både varma och kalla klimat. 

De goda resultaten bevisas exempelvis i en oberoende studie av Sweco, där tekniken har undersökts. I studien kom man fram till att värmeenergiförbrukningen är 12.7 kWh/m2, vilket är 50-60% mindre förbrukning jämfört med de system som är vanliga i svenska byggnader.

Smidigt att integrera och ekonomisk besparing
Produkterna från Innenco ger en stor frihet och man kan enkelt integrera dem med bland annat AI, värmepumpar, solceller och chillers. Något som också är positivt med Innencos produkter är att de ger Return on investment, med ett genomsnitt på 3.2 år.
– Som kund hos oss kan man förvänta sig att vi energieffektiviserar varje produkt. Utgångspunkten för oss är att varje projekt ska innebära en ekonomisk som såväl energibesparing. Vi vill att alla ska förstå att våra byggnader är en enorm outnyttjad resurs för energilagring. Med smartare teknik kan vi använda den resursen bättre och minska energianvändningen radikalt, avslutar Tomas Jonsson. 

INNENCO är ett innovativt företag som kombinerar vetenskap, innovativa tekniska lösningar och lagring av termisk energi för att möta efterfrågan på lågenergi till byggnader, samhällen och hela städer världen över.

Innovative Energy Concept kyler och värmer alla typer av byggnader, samhällen eller städer med mindre energi genom ett ekosystem av produkter som är anslutna till ett patenterat distributionssystem, Active Elements.

Läs mer om Innenco.