Här hittar du restaurangerna som hyllas i sociala medierFärska grönsaker, högkvalitativt kött, autentiska kryddor och miljöer som andas lugn och natur får svenskar att vallfärdas till Linnea & Basilikas restauranger. Kedjan som serverar mat med influenser från Sydostasien har vuxit rekordsnabbt och hyllningarna som fyller sociala medier och Tripadvisor.se har säkerligen bidraget till detta. Vill du se om kedjan lever upp till hypen? Hitta din närmaste restaurang och testa själv.

Krispiga vårrullar, utsökta pankofriterade jätteräkor eller varför inte en het grön curry? Linnea & Basilikas sydostasiatiska meny bjuder på rätter som både lockar gäster i driver och inspirerar till toppbetyg i sociala medier. Med fem av fem stjärnor på Facebook och fyra av fem stjärnor på Tripadvisor kan man inte hjälpa att bli nyfiken på vad grejen egentligen är.

Växer snabbt
Historien började för sju år sedan då Anette Ngo, som ursprungligen är från Vietnam, startade sin första restaurang tillsammans med sin man Martin Pham. Restaurangen döptes efter dottern Linnea och resten blev, som man säger, historia. Idag finns 15 restauranger från Kungsbacka och nedåt i Skåne och allt fler ska startas upp.

– Vi kommer att etablera fyra stycken restauranger per år nu under närmast kommande åren. Vi växer verkligen snabbt och det har tagit ordentlig fart under de senaste tre åren, berättar Martin Pham.

Medan pandemin skapat stora utmaningar för många restauranger runt om i landet har Linnea & Basilika klarat prövningen, och till och med ökat omsättningen. Hemligheten tror Martin består av en kombination av olika saker.

– Jag tror att det är en blandning av vårt koncept, riktigt schysst käk till humana priser, inbjudande och mysig inredning, bra service och väldigt enkel beställning och avhämtning via appen för de som inte vill äta i restaurangen.

Beställ take away från Linnea & Basilika

Mat värd en omväg
Många väljer att köpa just take away från Linnea & Basilika och för de som vill njuta av restaurangernas atmosfär och personliga service erbjuds lugna miljöer med vackra tyger, mycket gröna växter och levande material.

Restaurangens slogan “mat värd en omväg” verkar onekligen stämma när man läser recensioner som konstaterar “fantastisk restaurang, otroligt god mat, snabb service och trevligt kundbemötande”. Testa själv genom att hitta din närmsta Linnea & Basilika-restaurang här.

Linnea & Basilika™

Vi är en del av den sydostasiatiska restaurangkedjan Linnea & Basilika™.
Konceptet grundades 2014 och restaurangen är döpt efter vår dotter Linnea.
Hos oss tillagas alla rätter efter just er beställning och önskemål.

Vår matlagning har sitt ursprung i Sydostasien med influenser från Vietnam och Thailand.

Vi hälsar er varmt välkomna till oss och smaklig måltid!