Här hittar du Volvos omskrivna bilnyhetI slutet av förra året premiärvisades Volvos senaste bilnyhet Volvo V60 Cross Country. På kort tid har bilen blivit en omskriven nyhet och hyllats för sina köregenskaper. Skobes bil är en av återförsäljarna i Sverige och ankomsten firades nyligen med en stor lanseringshelg.

Det var i slutet av förra året som den nya generationens Volvo V60 Cross Country premiärvisades. Det gör bilen till den andra i 60-serien, lanserad åtta år efter att den första generationens V60. Det ger Volvo V70, storfavoriten bland många svenska hushåll, två småsyskon. Senaste Volvo V60 Cross Country har snabbt blivit en omskriven nyhet. ”Volvo Cars har fått ett tuffare syskon i sin mellanstora kombifamilj”, skrev Dagens Industri i september 2018.

Det ”tuffare syskonet” anlände till Skobes anläggningar runtom i Sverige tidigare i år och Magnus Skobe, koncernchef på Skobes Bil, beskriver det som en trygg och säker familjebil.
– Det är en trygg och säker bil, perfekt för den aktiva svenska familjen som säkert kan ta sig dit de vill och få med sig det dom behöver.

Vill du ta en närmare titt på nya Volvo V60 Cross Country? Klicka här!

Redan 1876 startades familjeföretaget Skobes bil. Huvudkontoret är placerat i Tranås och anläggningarna, utspridda på elva orter runtom i Sverige, är samtliga auktoriserade återförsäljare för bland annat Dacia, Ford, Renault och Volvo.

Läs mer om Skobes - klicka här!

Redo för alla väderförhållanden
Nya Volvo V60 har en hög markfrigång, robusta hjul, hög sittposition och fyrhjulsdrift som ger dig en ökad framkomlighet på alla vägar och i alla väder, från lättare väderförhållanden till tuffare väderförhållanden på andra sidan spektrumet.
– V60 Cross Country är precis lika förfinad som övriga bilar i 60- och 90-serien byggda på vår SPA-plattform. Den ökade mångsidigheten med högre sittposition, ökad markfrigång och dynamisk fyrhjulsdrift gör att den är lika hemma i stan som ute på landet, säger Henrik Green, Senior Vice President, Research and Development på Volvo Cars.

Vill du köpa eller abonnera bilen? Läs om dina möjligheter här!

Med sitt stora lastutrymme blir det dessutom smidigt och enkelt att få med dig allt du behöver för såväl små som stora äventyr; från cykelutflykten under helgen till weekendresan på höstlovet eller skidresan till svenska fjällen.

Passar alla äventyr
Bilen kommer med tre olika utrustningsnivåer och kan kompletteras med en rad olika tillval för att uppnå en säkerhet i toppklass. Några av dessa är City Safety-paketet som autobromsar om fordon, fotgängare och djur närmar sig. Du kan även välja till en Pilot assist som styr, gasar och bromsar i upp till 130 kilometer i timmen – eller en Cross traffic alert som varnar dig för korsande trafik, med en autbroms bakåt. Dessutom kan du skräddarsy din bil i minsta detalj.
– Valmöjligheterna är många och responsen har varit oerhört bra. Jag tror att många gillar Cross Country-temat, den lite förhöjda varianten med plastskärmar. Den passar verkligen allt från skogs- till stadsäventyr. Jag tror det kan bli en bästsäljare, avslutar Håkan Hornbrinck, marknadschef för Volvo på Skobes.

Vill du bygga din egen Volvo V60 Cross Country? Klicka här!

Redan 1876 grundades familjeföretaget Skobes som i dag ägs av Magnus och Tobias, den femte generationen i rakt nedstigande led. Skobes är auktoriserad återförsäljare för Dacia, Ford, Renault och Volvo, har elva återförsäljare runt om i landet – med huvudkontor i Tranås.


Nya Volvo V60 Cross Country

Vill du se fler bilder på nya Volvo V60 Cross Country? Klicka här!