Vikten av att våga – möt hyllade inspirationsföreläsarenNär Markus Runhager var 25 gick han in i väggen. Idag är han en flitigt anlitad coach och talare som föreläser utifrån hjärtefrågorna psykisk ohälsa och hur man följer sina drömmar.
– Jag brukar säga att man ska våga ge sig själv möjligheten att våga lyckas, säger Markus Runhager.

Som så många andra var Markus Runhager en kille med höga prestationskrav under uppväxten. Rädslan att göra fel och att inte räcka till var ständigt närvarande. Efter att ha jobbat och studerat företagsekonomi i princip dygnet runt under alltför lång tid fick han en panikångestattack vid 25 – han kollapsade och vaknade upp på psykakuten. Det visade sig vara vändpunkten. Markus insåg att den han försökt vara i alla år inte riktigt stämde överens med den han ville vara. 

– Jag mår som bäst när jag möter människor. Jag är ju extrovert – inte en ekonom som knappar på en dator hela dagarna. Insikten att jag räcker till som jag är gjorde att jag vågade ta mig an nya intressen och möjligheter, berättar han.

Nätverkande som nyckel till framgång
Markus började dela med sig av sina erfarenheter på LinkedIn, något som togs emot med stor uppskattning och ledde till många nya kontakter. Idag är just nätverkandet en av nycklarna till hans framgång – men också något han vill förmedla vidare under sina föreläsningar.

– Jag har lyckats bygga mitt varumärke nästan uteslutande genom LinkedIn och jag vill verkligen inspirera andra att våga ta steget att hitta det som gör en lycklig – och då spelar nätverkandet en stor roll. 

Många av de personer som Markus en gång i tiden såg som sina idoler är idag hans nära vänner och samarbetspartners. Däribland de uppburna föreläsarna Jonathan Ljungqvist och Magnus Helgesson, för vilka Markus Runhager fungerar som en slags business matchmaker, utöver sina egna föreläsningar.

– Jag har ett väldigt gott samarbete med både Jonathan och Magnus, om man är intresserad av deras kurser och få coachning av dem kan man gå via mig.

Vill hjälpa människor att våga
Idag har Markus 27 000 följare på LinkedIn och hans inlägg når ut till hundratusentals personer. Det har lett till många uppdrag om föreläsningar på allt från högskolor till organisationer och företag. Hans personliga erfarenheter och genuina sätt har gjort honom till en väldigt uppskattad coach för att inspirera och få människor att hitta sina inre drivkrafter – och för att sluta bry sig om vad andra tycker.

– Många fastnar där. De är rädda för vad andra ska tycka och för att misslyckas men det är som Wayne Gretzky sade: man missar 100% av de skott man aldrig tar. Jag vill hjälpa människor att våga, avslutar Markus Runhager.

Vill du boka in Markus Runhager till höstens kickoff eller kanske erbjuda dina anställda en inspirerande morgonföreläsning över LinkedIn?

Kontakta Markus över LinkedIn eller Instagram.

För bokningsförfrågningar:

LinkedIn

Instagram

markusrunhager@gmail.com