”Hjälp de äldre och ditt framtida jag”Vi människor är av naturen sociala varelser, men sanningen är att närmare 40 procent av Sveriges äldre lever i ensamhet. 
Det vill Blomsterfonden ändra på.
– En stor del av våra insamlade medel hjälper till att få in dig som är äldre i en härlig gemenskap och höja din livskvalitet på äldre dagar, säger Christel Jansson, insamlings- och kommunikationschef.

Två av fem äldre svenskar är ensamma. Många äldre far illa och sitter övergivna i sin ensamhet – utan att ens kunna ta sig utanför dörren för en promenad. Hemmet är inte längre den trygghet det en gång varit och allt fler suktar efter gemenskap.

Blomsterfonden är en ideell förening som arbetar för hem och vård för dig som är äldre. De finns till för de äldres bästa och deras rätt till ett tryggt hem, professionell vård och god omsorg. Blomsterfonden har i dag fem seniorboenden med social verksamhet, tre äldreboenden, egen hemtjänst och rådgivning för allmänheten.

– Vår sociala verksamhet finansieras av insamlade medel till vårt 90-konto: PG 90 25 30-5. Du kan även swisha ditt bidrag till samma nummer. Märk bara meddelandet med ordet ”någon”, säger Christel Jansson, insamlings- och kommunikationschef på Blomsterfonden.
Läs mer om Blomsterfonden här

Slipp vara ensam”
Vet du någon äldre person som skulle må bra av att komma ut lite, eller känner du dig själv ensam? Bli medlem du också! Blomsterfonden anordnar massor av spännande aktiviteter där man garanterat blir en del av en härlig gemenskap. De erbjuder allt från medlemsresor med sol, bad, kulturupplevelser, träningspass och föreläsningar, till spännande evenemang, fikastunder på café – och till och med äldrekollo för boende i Blomsterfondens seniorboende.
– Det handlar om medmänsklighet och att göra något gott samtidigt som du har möjlighet att planera för hur du själv vill ha det när du blir äldre. Sätt äldrelivet i fokus redan när du är yngre, så kommer det inte som en chockartad överraskning, säger Christel Jansson.
Hitta aktiviteten för dig här

Presenteras av

blomsterfonden

Blomsterfonden är en ideell förening som arbetar för hem och vård åt dig som är äldre. Vi arbetar för äldres bästa och din rätt till ett tryggt hem, professionell vård och en kärleksfull omsorg.

Här kan du läsa mer om Blomsterfonden