Husguide: Så bygger du ditt drömhusDrömmer du om att skräddarsy ett hus som du kan njuta av i många år framöver? Hustillverkaren Hudikhus hjälper dig att uppfylla dina önskemål och behov. Här guidar Pär Johnsson från Hudikhus dig i vad du ska tänka på när du planerar att bygga ditt drömhus –  i 3 enkla steg.

Har du länge drömt om att bygga ett hus som passar dina önskemål, din familjesituation eller ditt läge i livet? Hustillverkaren Hudikhus har ett stort sortiment av färdiga klassiska, moderna och trendiga fritidshus, fjällstugor och villor och gör det enkelt för dig som vill bygga hus, oavsett om det är ett enplanshus, vinkelhus, lofthus, sommarstuga – eller något helt annat.

Vill du se hur Hudikhus olika färdiga husmodeller ser ut? Klicka här

Hudikhus har sedan 1961 planerat och byggt tusentals hus i nära samarbete med kunder över hela landet. Kvalitet genomsyrar företaget och målet är att skapa ett hem som utstrålar trivsel, lugn och en familjär känsla – och som säger välkommen hem. Alla hus byggs energismarta och byggs enligt gällande byggnormer.

Här ger Pär från Hudikhus dig några enkla råd i hur du går från husidé till ett färdigställt hus:

Tomten – Tänk på hur tomten ligger med tanke på väderstrecken, har du norr eller söderläge? Många gånger är det tomten som styr husets utformning och placering. Vårt råd är att spendera mycket tid på tomten och observera solens rörelse, blåst, topografi och även insyn från eventuella grannar.

Detaljplanen – Det finns en del bestämmelser som kan påverka utformningen och placeringen av ditt hus. Därför är det en bra idé att kontakta ditt stadsbyggnadskontor för att få information om vilka bestämmelser som gäller för just din tomt.

Behov och önskemål – Fundera hur stort just ditt hus ska vara. Hur många sovrum behöver du? Vill du ha ett separat kök eller en öppen planlösning? Har du länge drömt om att ha ett stort bibliotek eller en walk in closet? Ska huset vara modernt eller traditionellt? Anteckna alla idéer du har.

Har du frågor om hur det är att bygga hus? Här hittar du vanliga frågor och svar

Nästa steg är att ta personlig kontakt med din hustillverkare – personligen med en säljare, via telefon eller mail.
– Vi hjälper dig att bekanta dig med vårt sortiment, ger dig rådgivning, anpassningar och guidar dig genom köpprocessen för ett skräddarsytt hus – från offert till färdig leverans. Därefter är du ett steg närmare din dröm, säger Pär Johnsson från Hudikhus.

Vill du skräddarsy ditt nästa drömhem? Kontakta Hudikhus här


Om oss

När du väljer Hudikhus väljer du en hustillverkare med personligt engagemang och medvetenhet om att höga krav på kvalitet, form och funktion är viktigt för dig. Du väljer flexibilitet och möjlighet att själv påverka utformningen av ditt hus. Du väljer tryggheten som kommer med ett familjeföretag som förverkligat husdrömmar i generationer.