IT-bolaget: Vi är lika mycket en lösningsleverantör som ett konsultbolag



Centric är en av få spelare på den svenska konsultmarknaden som täcker hela spannet från juniora IT-drifttekniker till seniora experter med spjutspetskompetens. Samtidigt är bolaget en mjukvaru- och lösningsleverantör som kan fungera som en extern IT-avdelning end-to-end och ansvara för företags totala IT-drift.

Bristen på kompetens inom IT hos företag blir allt större samtidigt som IT-avdelningarna behöver växa i takt med den digitala utvecklingen. Detta gör att allt fler väljer att outsourca sin IT och anlita konsulter för att istället kunna fokusera helhjärtat på sin egen kärnverksamhet. Centric sticker ut på marknaden som ett bemannings- och konsultföretag som profilerar sig som ett IT-bolag och erbjuder en stor bredd av expertis och även egna mjukvaru- och IT-lösningar.
Vi är lika mycket en lösningsleverantör som ett konsultbolag och är en av få i Sverige som kan erbjuda kompetens på alla nivåer – från juniora drifttekniker till riktigt seniora experter. Vi kan hjälpa till med den generella kompetensbristen i branschen och finnas där som en helhetspartner, säger Klas Bonde, vd på Centric.

Levererar egna mjukvarulösningar
Bland Centrics kunder finns allt från små- och medelstora företag till de riktigt stora spelarna. Till dem levererar bolaget enskilda kompetenser eller så tar de sig an hela IT-driftsmiljöer genom sin outsourcinglösning med egna datacenter både i Sverige och Norge.
Vi är särskilt stora inom detaljhandeln där vi levererar egna mjukvarulösningar för Unified Commerce samt Point of Sales, till exempelvis till Gina Tricot, Rusta, NetonNet och Stadium. Många har bilden av oss som ett rent bemanningsföretag men faktum är att vårt erbjudande inom IT sträcker sig långt bortom det.

Satsar stort på kompetensutveckling
För IT-konsulter är Centric en attraktiv arbetsgivare för de som vill satsa på en långsiktig karriär inom branschen.
– Vi skiljer oss ganska mycket från de traditionella bemanningsföretagen som inte är särskilt intressanta för de som vill göra karriär inom området och inte stanna bara ett eller två år på en arbetsplats. Vi lägger oerhört mycket energi på vår rekrytering och har ett helhetsperspektiv inom våra kandidaters kompetensutveckling. Vill man utvecklas i branschen är det oss man ska komma till, avslutar Klas Bonde.

Presenteras av


I Sverige erbjuder Centric bemannings- och rekryteringslösningar inom IT. Vi möjliggör för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet med hjälp av våra tjänster. Genom att dagligen kombinera gedigen kunskap och mångårig erfarenhet med specifik branschkännedom skiljer vi oss från de traditionella spelarna i branschen. Globalt verkar Centric även inom Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing och hälso- och sjukvård.

Kontakta Centric