Jenny, 44: ”Mina ögon behöver fett”Efter att ha opererats för grå starr i början av året började Jennys ögon kännas torra.
Hon testade de flesta ögondroppar på marknaden innan hon tipsades om lipidsprayen Tearsagain.
– Eftersom den tillför lipider till ögat gav den omedelbar effekt – det var precis vad jag behövde, säger hon.

Klipp: Så här fungerar Tearsagain

Grå starr är något som kan drabba alla människor, i alla åldrar. När Jenny, 44, hade genomgått en operation för ögonsjukdomen kändes hennes ögon torra och grumliga.
– Det var jättejobbigt, jag blev väldigt ljuskänslig och tyckte att det kändes jobbigt att vara utomhus dagtid, säger hon.

Efter att ha testat en mängd olika ögondroppar utan att bli av med den obehagliga känslan tipsades hon om lipidsprayen Tearsagain. Den tillför lipider, det vill säga fett, till ögat.

Skärmtid kan torka ut ögonen
Det är många faktorer som kan ligga bakom torra, trötta eller rinnande ögon. Ålder, användande av kontaktlinser, hormonella ändringar efter klimakteriet eller mycket tid framför skärmar är några av dem. Enligt Frida Holmberg, leg. apotekare och produktchef på Abigo Medical, beror torra ögon i åtta av tio fall på överdriven avdunstning av tårvätska.

– Ytan på vårt öga är täckt av en tunn film av tårvätska som kallas för tårfilm. Tårfilmens uppgift är att smörja ögat, skölja bort främmande föremål, skydda mot infektioner och hålla ytan på ögat slät och klar. Lipider finns naturligt i ögats tårar och deras funktion är bland annat att hålla kvar fukten – men hos de flesta med torra ögon är denna funktion ur balans.
Vill du veta mer? Klicka här

Bevarar fukten
I stället för att bara återfukta ögat hjälper lipidsprayen Tearsagain till att stärka det tunna skikt av lipider som finns längst ut på tårfilmen. Sprayen tillför lipider som minskar avdunstningen och bevarar fukten – och kan användas med smink och kontaktlinser.

När du sprayar Tearsagain lipidspray mot lätt slutet öga blandas de tillförda lipiderna med tårarnas egna lipider vid ögonlockskanten. Vid nästa blinkning fördelas lipiderna över ögats yta och reparerar det sköra och trasiga lipidskiktet.
– Många upplever omedelbar lindring men för att uppnå bästa effekt krävs regelbunden användning. Det  är också viktigt att få igång ögonens egna lipidproduktion, som kan stimuleras genom värme, massage och rengöring av ögonlockskanterna, säger Frida Holmberg.
Vill du testa Tearsagain Lipidspray? Klicka här

”Kan leva som innan operationen”
I dag använder Jenny Tearsagain lipidspray i kombination med rengöringen BlephaCura som är framtagen för ögonlocksinflammation och upplever inte längre samma problem som hon gjorde efter operationen.
– Jag var orolig ett tag över hur livet skulle se ut efter ögonsjukdomen, men nu vet jag att ögonspray och rengöring gör att jag kan leva och jobba precis som innan operationen.

Om ABIGO Medical AB

ABIGO Medical AB är ett svenskt läkemedelsföretag som äger, utvecklar, tillverkar och marknadsför läkemedel och medicintekniska produkter.

Det främsta området för de medicintekniska produkterna är avancerad sårbehandling och öron, näsa, hals (ÖNH), ögon samt nutrition. Företaget grundades 1989 av de nuvarande ägarna, bröderna Jan G. Smith och Leif Smith, som båda fortfarande är aktivt engagerade i ABIGO.

 

Läs mer här