Läkaren: ”Det här är en arbetsplats man vill komma tillbaka till”Läkaryrket är ofta stressigt och många flyttar runt mellan tjänster i olika städer.
Achima Care driver totalt tio vårdcentraler över hela landet och här berättar en mängd anställda om trivsel och stimulans – och om att stanna länge på samma ställe.
Det är en vänlig och positiv arbetsmiljö, god kamratskap och högt i tak, säger Kristoforos Mogianos, Leg. Läkare Specialist i allmänmedicin, invärtesmedicin och kardiologi på Älmhults vårdcentral. 

Sedan snart 15 år tillbaka har Achima Care erbjudit sina patienter lättillgänglig och trygg sjukvård. Med 12 000 listade patienter i Älmhult, 4 400 i Vislanda och 4 000 i Växjö har region Kronoberg totalt 20 400 listade patienter. Enligt Maja Sjöberg, chef för verksamhetsutvecklingen, är en stor anledning till detta personalen.
– Vi har sett att läkare stannar länge hos oss, vi gör allt för att vår personal ska utvecklas, trivas och stimuleras på jobbet, säger hon.

”God kamratskap”
En av läkarna som arbetar på vårdcentralen i Älmhult är Kristoforos Mogianos. Han är Leg. Läkare Specialist i allmänmedicin, invärtesmedicin och kardiologi och har tidigare jobbat inom slutenvården Kardiologen i Lund.
– Jag jobbar i regionen på grund av Achima och trivs jättebra. Det är en vänlig och positiv arbetsmiljö, god kamratskap och högt i tak – en arbetsplats man gärna vill komma tillbaka till.

Här kan du söka en tjänst i Vislanda, Växjö eller Älmhult

Även primärvårdsläkaren Anna Zubowicz-Musial arbetar i Kronobergsregionen. Hon har varit specialist i allmänmedicin sedan 2003 och sedan hon kom till Sverige 2007 har hon arbetat på olika vårdcentraler i Sverige. När hon efter en tid som hyrläkare i Älmhult erbjöds jobb tackade hon ja.

Allt på samma plats
– Jag uppskattar att få ha utmanande kollegor och en förstående, empatisk chef. Här finns välfungerande sjukgymnastik, gyn med ultraljud, bra öron- och ögonrum, labb, psykresurser – allt på samma plats. Jag ser Achima som en plats för lärande och utveckling och uppskattar att sköterskor och undersköterskor alltid är hjälpsamma när man behöver hjälp. 

Maja Sjöberg berättar att det nu finns möjlighet för fler specialistläkare inom allmänmedicin att söka sig till regionen och bli en del av Achima Care.
– Vi vill förbättra vårdsverige och med arbetsglädje och bra bemötande vara patientens självklara vårdcentral. Vi har en stabil bemanning men vill bli fler på läkarsidan – och rätt personal är a och o för att lyckas. De som är rätt för vår verksamhet kommer få alla förutsättningar för att trivas och jobba länge hos oss.

Kontaktpersoner:

Vislanda vårdcentral:
Emilia Hedberg, verksamhetschef: 0733 248 778, emilia.hedberg@achima.se 

Älmhult vårdcentral:
Lisbeth Göransson, verksamhetschef: 0733 248 338 lisbeth.goransson@achima.se 

Växjö vårdcentral:
Linda Fransson, verksamhetschef: 0701 991 236 linda.fransson@achima.se

Övergripande frågor läkarrekrytering:
Maja Sjöberg, Chef verksamhetsutveckling: 0733 248 301 maja.sjoberg@achima.se