Kedjan är vinterns heta smyckestrend: ”Kraftig, tuff och kaxig”

När Sofie Axelsson och Janina Lindström inte hittade smycken de själva sökte på marknaden tog de saken i egna händer. Med en stor dos kreativitet och känsla för form och design skapade de 2006 sin första smyckeskollektion. I dag driver Sofie tillsammans med sitt härliga team de trendiga varumärkena Astrid&Agnes och AROCK. 

– Vi erbjuder lite kraftigare, tuffare och kaxigare smycken med rena, skandinaviska linjer, säger Sofie.

2006 hade frisören Sofie Axelsson och hennes kund Janina Lindström under flera möten diskuterat deras stora passion: form, färg och design. Båda två kände att marknaden saknade kraftigare smycken som tilltalade tuffa kvinnor. Denna insikt blev startskottet för deras första smyckesvarumärke, Astrid&Agnes.

– Eftersom vi inte hittade det vi själva ville bära bestämde vi oss för att designa våra egna smycken, som var lite större och kraftigare än det som vi sågs erbjöds då. När intresset för våra smycken ökade startade vi även ett smyckesmärke för män, Arock, med tuffa och raka linjer i skandinavisk design.

Klicka här för att se Arock-kollektionen

Trendigt och hållbart
Gemensamt för Astrid&Agnes och Arock är viljan att skapa smycken som sticker ut och syns – men som kan bäras dag som natt. Kollektionerna följer modetrenderna; exempelvis släppte Astrid&Agnes precis en ny kollektion med smycken utformade som kedjor.

– Kedjor är en av höstens stora trender och vi har ett stort utbud av dessa i båda våra varumärken. Du kan bära halsbanden ett och ett eller flera tillsammans – eller varför inte mixa något nätt smycke med en grov kedja? Det blir riktigt snyggt!

Hur matchar du helst dina smycken? Läs mer

Dessutom är alla smycken gjorda i rostfritt stål, de tål vatten och har en mycket längre hållbarhet än bijouterier. Kollektionerna hos Arock och Astrid&Agnes är breda och gjorda för att passa just din personliga stil. Sofie berättar att hon tycker att det är viktigt att skapa smycken som kan bäras av alla åldrar, oavsett stil och preferens.
– Oavsett om du känner att du vill bära något rockigt, klassiskt eller elegant kan du vara säker på att du hittar det du söker.

”Våga mixa”
Sofies tips till dig som undrar hur du ska matcha dina smycken är att våga mixa olika stilar. Hon berättar att en het trend just nu är att mixa stilrena, nätta smycken med något lite mer synligt såsom en kraftig kedja eller något med kristaller för en härlig lager på lager-look. För män är det trendigt att matcha accessoarer med smycken; exempelvis ett par bruna skor med ett snyggt brunt läderarmband.

Både Astrid&Agnes och AROCK säljs i ett urval av smyckes- och klockbutiker samt i några kläd- och lifestylebutiker runt om i Sverige. Hösten 2018 lanserades dessutom de båda varumärkena i Norge och har på bara ett år vuxit sig starka på marknaden. 

Klicka här för att hitta din närmaste återförsäljare till Astrid&Agnes och AROCK.