Möbelföretaget du inte får missa om du älskar skandinavisk design

Om du söker funktionell, klassisk skandinavisk design i högkvalitativ tappning är Zweed vägen att gå. Sedan företaget grundades har de ständigt strävat efter att skapa möbler med en unik och tydlig identitet som återspeglar Zweeds lekfullhet och arv. Kanske hittar du din nya favoritmöbel?

Skandinavisk möbeldesign – med kvalitet och materialval i fokus

Efter att Magnus Heijel tog över Mavis förvandlade han det lite trötta möbelföretaget till en designer och producent av unika, moderna möbler där hantverket står i fokus. De rena skandinaviska linjerna och de hållbara, gedigna materialvalen har blivit en favorit hos många – utan att spräcka plånboken.

Fyll ditt hem med väldoft i vinter – med inspiration från svensk natur

Att inreda sitt hem med väldoftande, vackra doftljus och rumsdofter ger det där lilla extra när du vill skapa en inbjudande atmosfär.

Tips: Så kan du enkelt liva upp ditt hem med unik inredning

Ända sedan 1897 har Skrufs Glasbruk skapat handblåsta glasvaror, med allt från dricksglas och ljusstakar, till iögonfallande skålar och vaser. Med över 120 år som verksamma kombineras tradition ihop med nytänk – något som resulterat i flera högkvalitativa och konstnärliga produkter.

Så säkrar du dina värdesaker – på ett snyggt sätt

När vi lämnar våra hem och låser ytterdörren låter många sina dyrbara prylar ligga framme. Smycken, pass, nycklar och pengar ligger sällan på svåråtkomliga ställen. Med säkerhetsskåp från Scandinavian Safe blir förvaringen trygg – och riktigt snygg.

Listan: 3 skäl att skaffa spotlights till ditt hem

Många underskattar hur viktiga ljuskällorna är i ett rum men faktum är att placering och val av lampor kan vara detaljen som knyter ihop rummet och inredningen.

Smarta tygpåsar gör gott för både miljön och plånboken

I takt med att miljöfrågan blir allt viktigare krävs det förändringar på individnivå för att värna vår framtid. I linje med detta infördes i maj en skatt på plastkassar, vilket innebär att de kostar upp till 7 kr i handeln. Reused Remades innovativa och väldesignade tygkassar hjälper konsumenten att minska behovet av plastkassar, bidra till en hållbar framtid och samtidigt få mer pengar över i plånboken.

Så kan du skapa ett vackert hem – med plisségardiner

Ge ditt hem en ny inramning med vackra, flexibla och funktionella plisségardiner. Med sin stilrena design skyddar de mot sol, värme och insyn. De kan regleras både uppifrån och ner- eller nerifrån och upp och är dessutom enkla att montera.

Därför är Ines Dinos presentboxar mer populära än någonsin

Rådande pandemi har gjort det svårare att träffa släktingar i form av barnbarn, syskonbarn eller kusiner från andra städer. När avstånd ska hållas, framförallt för de äldre, kan det därför vara svårt att hitta en perfekt gåva till minstingen. Ines Dino erbjuder perfekta kombinationer av sköna och hållbara barnplagg i färdiga presentboxar, klara att levereras till någon liten som är nyfödd, firar dop eller kalas – eller kanske bara förtjänar en fin present.

Så funkar den hållbara DS-klockan – i sköldpaddans tecken

År 1959 föds DS (Double Security) konceptet hos Certina. En extremt stöttålig klocka som där och då sätter standarden för en hel generation av armbandsur. Nu höjer Certina standarden ytterligare med årets DS Action Diver Sea Turtle Conservancy – där just sköldpaddan står i fokus.