Knåda en deg på nolltid – Ankarsrum är den perfekta assistenten

Intresset för att baka bröd började öka redan under 2019 för att sedan explodera när pandemiåret 2020 gjorde entré. Med Ankarsrums hushållsassistent behövs inga proffskunskaper – på tio minuter har du en perfekt luftig och saftig deg att baka bröd med.

Ankarsrums köksassistent är unik på så vis att det är själva kitteln som roterar istället för armen, vilket brukar vara den traditionella konstruktionen.  

– Den roterande kitteln underlättar knådandet på flera sätt; dels genererar det en helt annan kraft i knådandetdels innebär det att man enklare kan fylla på ingredienser uppifrån och får möjlighet att känna på degen under arbetets gång, säger Mikaela Thörn, kommunikatör på Ankarsrum. 

Ytterligare en detalj i Ankarsrums unika konstruktion är degrullen. Den fyller funktionen av en hand som knådar degen och efterliknar därför en knytnäve i sin design. 

– Det är en av de funktioner som kunderna uppskattar allra mest, säger Mikaela. 

En perfekt deg på tio minuter
När du ska knåda en deg med Ankarsrum kan du kan välja mellan att använda degrullen eller en vanlig degkrok. Ytterligare ett användbart tillbehör är degkniven som skrapar insidan av bunken för att se till att inget blir kvar på kanterna. 

Såhär knådar du snabbt och lätt en deg med Ankarsrums köksassistent:  

  • Häll i vätskan
  • Tillsätt de torra ingredienserna – kom ihåg att mjölet portioneras i lite i taget
  • Låt köksassistenten knåda degen i 8-10 minuter för en perfekt luftig och fast deg
  • Låt jäsa och baka sedan ett perfekt saftigt bröd med fina glutentrådar

Här kan du läsa mer om hur du enkelt knådar din deg med Ankarsrums köksassistent. 

En väldigt uppskattad maskin
Ankarsrum har tillverkat sina robusta och stilrena köksassistenter ända sedan 40-talet. Tanken om hållbarhet löper som en röd tråd genom företaget och visionen är att maskinen ska kunna gå från generation till generation, där nya tillbehör passar till gamla maskiner och tvärtom. 

– Vi har kunder som ärvt assistenter från 50-talet, det är en väldigt uppskattad maskin i alla åldersgrupper, avslutar Mikaela. 

Ända sedan 40-talet har vi tillverkat våra robusta köksassistenter i Sverige. Vi har byggt dem för att de ska klara hårt köksarbete och hålla riktigt länge. Med sina 16 olika tillbehör hjälper de dig gärna med allt från att baka surdegsbröd till att göra smoothie, eller din egen pasta.

Läs mer på www.ankarsrum.com