Tandläkaren: ”Så kan du behålla dina naturliga tänder”Tandlossning är i dag en av de vanligaste folksjukdomarna i Sverige. 
Linnétandläkarna är den specialistklinik på Östermalm i Stockholm som arbetar med att behandla dig som har besvär av tandlossning i olika stadier.
– Vår ambition är att du som patient ska behålla dina naturliga tänder så länge som möjligt, säger Nils von Bahr, delägare och specialisttandläkare i tandlossning på kliniken.

Om du har dålig andedräkt, dålig smak i munnen, stora mellanrum mellan tänderna, rörliga tänder, ett svullet, ömmande eller blödande tandkött – då kan du vara drabbad av tandlossning. Sjukdomen börjar med ett inflammerat och lättblödande tandkött. Om inflammationen går djupare ned i omgivande ben som stöder tanden blir den rörlig och lossnar tillslut. Inflammationen orsakas av bakterier – men den går att behandla.
– Ångest, stress, depression och rökning är alla faktorer som kan försämra en tandlossning, säger Nils von Bahr, specialisttandläkare i tandlossning på Linnétandläkarna.
Ligger du i riskzonen? Läs mer här 

Linnétandläkarna är en specialistmottagning på Östermalm i Stockholm som har över 35 års erfarenheter inom tandlossning och 25 års erfarenhet av olika implantatbehandlingar.
– Vi har lång erfarenhet av all sorts tandvård och arbetar tillsammans med flera tandläkare med olika specialiteter och tandhygienister, säger Nils.

"Då kan det vara för sent"
Du som patient kan förebygga tandlossning genom att minst en gång per år besöka en tandläkare eller tandhygienist. En tandhygienist tar bort beläggningar och tandsten samt ger dig instruktioner för att bibehålla en god mun- och tandhygien. På så vis kan inflammationen läka ut på några veckor, annars kan det leda till operation för att ta bort de kvarvarande djupa tandköttsfickorna. Finns djupare fickor kvar blir det svårare att hålla rent i de djupa tandköttsfickorna.
– Det är i detta stadie många upplever lösa tänder och det är också då inflammationen kan vara för omfattande – då är det ofta för sent att rädda tanden, säger Nils.

Implantat
Om din tandlossning har gått så långt att benet kring tänderna försvinner kan en rehabilitering med implantat till och med vara svår eftersom benet gått förlorat som implantaten ska fästas i.
– Men vi hjälper dig med tandimplantat om du saknar tänder, har protes eller delprotes. Det ger en högre livskvalitet och ett vackert leende livet ut. Men det viktigaste är att du söker vård vid ett tidigt stadium. Det blir oftast betydligt billigare, säger Nils.
Boka en konsultation hos Linnétandläkarna här 

Välkommen till Linnétandläkarna

Linnétandläkarna är en specialistklinik som har funnits sedan 1982 på Östermalm i Stockholm. Vi är olika specialister som tillsammans arbetar med tandlossning, implantat, kronor / broar / proteser, rotbehandling,
estetisk tandvård och allmäntandvård.

08 - 661 36 36

Linnégatan 52

114 54 Stockholm