Kosttillskottsföretagets personal får inte stressa – en del av affärsidénNöjda och friska medarbetare är ofta en framgångsfaktor för företag.
Allt fler satsar därför på den egna personalhälsan, hos familjeföretaget Helhetshälsa är det en grundpelare som företagets ägare ser som den viktigaste.
– Ser man till att personalen mår bra kommer prestationen att öka och sjukfrånvaron minska, säger Elaine Wendel, platsansvarig på Helhetshälsa.

Stress, övertid och press på att leverera resultat är någonting som kan leda till mental överbelastning och psykisk ohälsa. Men med små medel kan arbetslivet förbättras, sjukfrånvaron minska och lönsamheten öka. Det är ett koncept Helhetshälsa står för.
– Som företag har man mycket att vinna på att ha en bra personalpolitik; om personalen inte mår bra dras stämningen ned. En god personalpolitik kommer även att locka medarbetare som är mån om sig själva, säger Elaine Wendel, platsansvarig på Helhetshälsa.

Vill du läsa mer om Helhetshälsa? Klicka här

Helhetshälsa är familjeföretaget i Borghamn som sedan 1996 producerar kosttillskott med grundtanken att göra rena kosttillskott med noga utvalda råvaror utan onödiga tillsatser. Med sina 17 anställda särskiljer sig Helhetshälsa på marknaden genom att de tillverkar kosttillskott i egen svensk produktion – helt vegetabiliska och utan onödiga tillsatser, smakämnen och färgämnen.

Helhetshälsa är certifierade för tillverkning av säkra kosttillskott – en certifiering som är en trygghet för dig som konsument och som visar att de som bolag följer branschlinjer och lagstiftning.
– Det finns mindre seriösa aktörer i kosttillskottsbranschen men vi och flertalet andra företag i kosttillskottsbranschen grundades med en tanke om att hjälpa människor. När det idag råder en misstro för branschen av kosttillskott så räcker det inte med att vi säger det, vi behöver kunna visa det och där är certifieringen en viktigt del. Vi är stolta över att vara ett av de företag som är certifierade, säger Elaine.

Behöver du kosttillskott? Klicka här

Välmående en del av affärsidén
Personalens välmående på Helhetshälsa är en del av affärsidén. De lagar därför vegetarisk lunch tillsammans varje dag, arbetar inte övertid och varje enskild medarbetare uppmuntras till personlig utveckling genom flexibla arbetstider anpassade utefter det egna privatlivet.

– Man kan inte producera och sälja kosttillskott med anställda som inte mår bra och är stressade. Om du som anställd får balansen får du även styrkan att ta hand om dig själv och din familj. Vi är vad vi heter, säger Elaine.

Att stå upp för sitt företagsnamn har visat sig fungera. En undersökning visar att Helhetshälsas sjukfrånvaro under januari till oktober 2017 var så låg som 0,88 procent. En siffra på 5 procent är enligt undersökningen att betraktas som låg – och en vanlig siffra bland bolag.

– Vår sjukfrånvaro är extremt låg. Tack vare vårt hälsofokus minskar vi inte bara sjukfrånvaron, vi behåller även kompetensen inom företaget. Vi har blivit som en stor familj där alla vill ställa upp för varandra eftersom företaget ställer upp för den enskilda medarbetaren, säger Elaine.

Vill du läsa mer om undersökningen? Klicka här

Helhetshälsa finns beläget på den östgötska landsbygden i den lilla byn Borghamn nära Ombergs gröna sluttningar precis vid Vätterns strand.

Vi tänker på miljön genom att inte använda genmanipulerade råvaror. Vi testar inte produkterna på djur och alla förpackningar är återvinningsbara.

Personalens välmående är en del av affärsidén. Vi lagar vegetarisk lunch tillsammans varje dag, jobbar inte över och uppmuntras till personlig utveckling.

Vi är vad vi heter.

Lär mer här