Så kommer du i form på kontoret – utan att lämna skrivbordetJobbar du som de flesta svenskar på kontor och sitter ner i mer än nio timmar per dag?
Allt detta stillasittande är dåligt för din hälsa, produktivitet och ditt humör – men det finns en smart lösning för dig som vill röra dig mer under arbetstid; Officewalker.
– Det kan lindra rygg- och nackbesvär och stärka ditt immunförsvar samtidigt som du går ner i vikt, säger Stefan Wennergren, vd på Walkplace.

Tre till fyra timmars stillasittande om dagen räcker för att hälsoriskerna ska öka så att sitta mer än nio timmar om dagen är verkligen inte bra för våra kroppar och vårt sinne. Många arbetsgivare har nu insett att det är viktigt att få in mer vardagsmotion hos sin personal för att de ska känna sig motiverade, fokuserade och friskare – och därför har de investerat i Officewalker.

Walkplace erbjuder motionsband och annan kontorsutrustning för ett effektivt och aktivt arbetsliv. Walkplace hjälper företag att göra arbetsplatser mer moderna, attraktiva och hälsosamma och deras produkter kan ses som framtidens friskvård – fast på arbetstid.
Spana in Walkplace hela sortiment

En av deras populära produkter är gåbandet Officewalker som är specialanpassat för motion i samband med arbete vid ett höj-sänkbart skrivbord.
– De flesta arbetar bättre när de går på bandet och så länge man inte har för låg hastighet brukar man snabbt vänja sig vid att promenera medan man pratar i telefon och arbetar vid skärmen, säger Stefan Wennergren, vd på Walkplace.

En fristående display placeras på skrivbordet och på den kan du lägga in önskad tid för motionen eller önskad kaloriförbrukning. På displayen finns även knappar för att öka och minska hastigheten som tydligt visas i km/h. En takt på 1-4 km/h är för de flesta en optimal nivå som håller blodcirkulationen och ämnesomsättningen i gång samtidigt som man kan lägga tillräckligt med energi och fokus på arbetsuppgifterna.
– Officewalker kan lindra rygg- och nackbesvär, göra dig mer kreativ, förbättra ditt minne och koncentrationsförmåga, stilla ett eventuellt röksug och stärka ditt immunförsvar samtidigt som du går ner i vikt.
Är du nyfiken på Officewalker? Här hittar du den

”Jag insåg att jag gått 152,2 mil”
En av de som testat Officewalker är Helena Hjort.
– Jag har haft min Officewalker på mitt jobb i ett år. När jag räknade ihop totalen av vad jag har promenerat under arbetstid insåg jag att jag gått hela 152,2 mil. Dessutom hade jag förbrukat 74 000 kalorier, avslutar Helena.
Se vad fler som testat Officewalker tycker – klicka här

 

Varmt välkommen att kontakta oss!
Telefon: 0739- 888 954
E-post: info@walkplace.se