Lindra din IBS med ProBellyLider du av buksmärtor, gaser eller andra tarmbesvär? IBS är en av våra vanligaste folksjukdomar och kan vara mycket besvärligt i det vardagliga livet med symptom som buksmärtor med uppsvälld mage, diarréer eller förstoppning. Nu finns IBS-preparatet ProBelly, som är kliniskt utvärderad samt fullproppad med goda probiotiska bakterier.

IBS står för Irritable Bowel Syndrome. Ungefär 15% av Sveriges befolkning har IBS vilket gör den till något av en folksjukdom. Själva åkomman är fysiskt ofarlig, men svåra magsmärtor och att i olika utsträckning behöva planera sitt liv kring matintag och toalettbesök påverkar livskvalitet och psykiskt välmående signifikant. Det finns tre olika IBS varianter: IBS-C som är förstoppningsdominerad, IBS-D som är diarrédominerad och IBS-M, som är en blandning av de två föregående.

Rekommenderad av WGO
ProBelly är speciellt utvecklat tillsammans med sjukvården för kostbehandling av IBS och innehåller tre patenterade probiotiska bakterier. ProBelly rekommenderas av World Gastroenterology Organisation (WGO) då den enligt kliniska studier ger signifikant förbättring för alla tre IBS-varianter (IBS-C, IBS-D och IBS-M).

– Det som används för att definiera och diagnostisera IBS kallas för Rom IV-kriterierna. ProBelly är den enda produkten på marknaden, av sitt slag, som ger signifikant lindring enligt dessa kriterier. Nya kliniska studier visar dessutom att ProBelly kan hjälpa till att minska symptomen vid laktosintolerans, säger Gustav Andersch på Sanopharma.

Förbättring redan inom tre veckor
De tre probiotiska bakterierna i ProBelly verkar på tre olika sätt. De hjälper till att spjälka fibrer, de hämmar sjukdomsalstrande bakterier och de hämmar inflammation i tarmen. På så sätt minskar ProBelly flera IBS-symptom. Majoriteten av användarna märker av en förbättring av sina IBS-symptom redan inom tre veckor efter första dosen, men full effekt brukar man få efter sex veckor.

Eftersom människor med IBS ofta lider av D-vitaminbrist innehåller det även extra tillskott av vitamin D. ProBelly levereras i dospåsar som man enkelt tar som de är eller med ett glas vatten.

Sanopharma är ett svenskt företag med fokus på förhindrande av sjukdomar. Alla våra produkter finns ute i sjukvården på apotek eller i butiker. Samtliga produkter går att köpa på www.medbox.se

 

ProBelly är ett livsmedel för speciella medicinska ändamål som innehåller 3 patenterade bakteriestammar samt D-vitamin. Användningsområde: kostbehandling vid IBS. Läs mer på www.probelly.se